Főoldal > MOZGÁS > Heti két kilót hízok, mit tegyek? – A személyi edző szakértő válaszol

Heti két kilót hízok, mit tegyek? – A személyi edző szakértő válaszol

elhízásmozgástúlsúlyzsírégetés
0

Írta:

“Kedves Takács Kinga!!! Szükségem lenne a segítségedre. Én egy 18 éves lány vagyok, 164 cm magas és 82 kg. A BMI-kalkulátor szerint el vagyok hízva. Suliba járok és kegyetlen nehéz diétáznom (….). Azt sem engedhetem meg magamnak, hogy a család nekem külön is főzzön (…). Ezért kérem a segitségedet. Egy olyan étrendre lenne szükségem, amit iskola közben is be tudok tartani, és […]

“Kedves Takács Kinga!!!

0015392_1.jpg ()

Szükségem lenne a segítségedre. Én egy 18 éves lány vagyok, 164 cm magas és 82 kg. A BMI-kalkulátor szerint el vagyok hízva. Suliba járok és kegyetlen nehéz diétáznom (….). Azt sem engedhetem meg magamnak, hogy a család nekem külön is főzzön (…). Ezért kérem a segitségedet. Egy olyan étrendre lenne szükségem, amit iskola közben is be tudok tartani, és a pénztárcánknak is megfelelő.
Fogamzásgátlót is szedek, ezért lehet, hogy ettől is feljött rám pár kiló, illetve nagyon szeretem a palacsintát. Átlagosan kb. heti 1-2 kg-ot hízok. Kétségbe vagyok esve, és bízom benne hogy tudsz nekem segíteni (…). A sport nem az erősségem mert nincs időm rá, az egész életem rohanásból áll. A szüleim, nagyszüleim is küzdenek súlyproblémákkal. Kipróbáltam a 90 napos diétát a nyáron, de semmi hatása nem volt (…).

Várom mielőbbi leveled,

Előre is köszönöm.”

“Szia!

Sajnos mozgás nélkül nem fogsz tudni lefogyni, mert csak mozgással tudod gyorsítani az anyagcserét, csak ezáltal lehet több kalóriát égetni. Mindenki tud időt szakítani arra, amire szeretne, csak akarni kell. Ahhoz, hogy sikert érj el, valamit fel kell adnod. Pl: tv nézés? Olvasás? Lötyögés a barátnőkkel? A kedvesed sem szeret kirándulni, úszni, túrázni, bringázni? – A közös sport ugyanis megerősítheti a kapcsolatot, és biztos neki sem fog ártani.

A következőkre figyelj:

  • Heti 3×1 órát próbálj mozgásra szánni.
  • Diétázni nem könnyű, ha körülötted mindenki finom ételeket eszik. Légy kemény és kitartó, mert különben nem fogsz lefogyni.
  • Kerüld a kenyér, tészta, édesség (pl: palacsinta, csoki), krumpli, tejszín, vaj, zsíros húsok, szalámi, kolbász fogyasztását - mert ezek nagyon hízlalnak.
  • A következő élelmiszerekből fogyassz többet: sovány sajtok, natúr joghurtok, saláták, gyümölcsök, sovány húsok (főve vagy grillezve), levesek.
  • Kerüld a lisztes ételeket, amelyek sűrű rántással készülnek. pl: főzelékek

Sok sikert!

Kinga”

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X