Főoldal > kihívás > Az almaecet 5 jótékony hatása futóknak

Az almaecet 5 jótékony hatása futóknak

almaecetegészségelixírenergiafogyásfogyókúrafutásgyógyulászsírégetés
0

Írta:

Létezik olyan dolog, amire az almaecet nem jó? A csodás elixír nagyszerű hatással van az egész testünkre, anélkül, hogy bármilyen mellékhatása lenne. Megéri mindig tartani belőle a konyhánkban, hiszen fogyókúrás csodaitalként éppúgy használható, mint gombaellenes szerként.

Mágikus hatásait olyan természetes összetevőinek köszönheti, mint az ecetsav, a kálium, a magnézium, a probiotikumok és az enzimek. Ezek mind-mind gondoskodnak arról, hogy testünket megvédjék a baktériumoktól, a vírusoktól és a méreganyagoktól.

Azt azonban kevesen tudják, hogy futók számára kifejezetten jótékonya a fogyasztása. Hatásait élvezheted akkor is, amikor görcsölnek az izmaid, vagy épp kínlódsz a kellemetlen testszagodtól. Ha következő összeállításunkból te is kedvet kapsz az almaecet kipróbálásához, keresd a nyers, organikus, szűretlen terméket a bioboltok polcain. Ne aggódj, ha kissé homályos, ez egy jó jel, ugyanis azt jelenti, hogy tartalmazza a jótékony baktériumokat és az enzimeket.

Szabályozza a test pH-értéket

A nap hétágra süt, miközben te csak futod a kilométereket, majd az edzésednek hirtelen egy izomgörcs vet véget. Ismerős? A legtöbben ilyenkor kimerültségre vagy sérülésre gyanakodnak, pedig a háttérben leginkább a pH-érték egyensúlyának felborulása áll. Valószínűleg a szervezeted nem jut elég káliumhoz és/vagy magnéziumhoz. Az almaecetet ilyenkor célszerű segítségül hívni, mivel visszaállítja az egyensúlyt, azáltal, hogy elektrolitokat szállít a véráramba. Edzés után fogyaszd, mert segít a kiizzadt elektrolitokat visszapótolni, miközben nem tartalmaz hozzáadott cukrot és mesterséges anyagot, szemben az izotóniás sportitalokkal.

Megakadályozza a kellemetlen testszagot

Az almaecet természetesen nem tudja teljesen pótolni a dezodorod, de ha az intenzív futás közben gyakran kellemetlen a testszagod, vagy a mesterséges anyagokkal teletömött izzadásgátlód helyett természetes alternatívát keresel, megéri egy esélyt adni neki. Probiotikum tartalmának köszönhetően megöli a baktériumokat és az élesztőgombát, amelyek a szag felelősei. Kezeddel oszlass szét egy kis mennyiséged a hónaljaid területén.

Stabilizálja a vércukorszintet

Az almaecet rendszeres fogyasztása segít csökkenteni és egyensúlyban tartani a vércukor szintjét. Emiatt cukorbetegeknek és futóknak kiemelten ajánljuk. A vércukor ingadozása ugyanis mind felkészülés, mind verseny alatt jelentősen rontja a teljesítményt. A glükóz szint hirtelen leesésével a kitűzött célhoz szükséges energia is szertefoszlik. Az almaecet fogyasztása mérsékli a jelenséget, mivel lelassítja a glükóz véráramba kerülését.

45170145 - apple cider vinegar with brewed tea, natural remedies and cures for common health condition

Segíti az emésztést

Nincs is annál rosszabb, mint amikor elkezdesz futni, és rövidesen csak arra tudsz gondolni, hol lehet a legközelebbi mellékhelyiség. Ha puffadástól, gázosodástól, hasmenéstől, vagy más emésztési problémától szenvedsz, legyen az almaecet a legújabb barátod. A benne található probiotikumok és enzimek ugyanis gondoskodnak az emésztőrendszer egyensúlyáról. Napi egy evőkanál almaecet segítségével megszabadulhatsz a kellemetlen és teljesítménycsökkentő tünetektől.

Növeli az energiát

Az almaecet segítségével tovább és keményebben futhatsz, természetes méregtelenítő tulajdonságának köszönhetően. Ahogy végigvonul a szervezeten, kiüríti a méreganyagokat, miközben stimulálja a szív- és érrendszert. Ecetsav tartalma miatt pedig kiváló segítség fogyókúra idején, mivel csökkenti a cukor utáni sóvárgást és felpörgeti az anyagcserét. Azaz fogyasztásával búcsút mondhatsz azoknak az edzéseknek, amikor erőnlétben csak árnyéka vagy önmagadnak, emellett pedig örömmel üdvözölheted karcsúbb és energikusabb önmagad.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X