Főoldal > kihívás > 7 ok, miért fuss partnerrel

7 ok, miért fuss partnerrel

#futnijóedzésedzőtársfutásfutóversenymozgássportzsírégetés
0

Írta:

Ahogy jön a jó idő, egyre többen húznak fel futócipőt, de a lelkesedés könnyen alább hagyhat, ha az ember magányosan vág neki a távnak. Viszont, ha nem egyedül futunk, sokkal vidámabban tudnak fogyni a kilométerek.

Íme, pár előny, miért érdemes párban vagy egy csoport tagjaként futni. Ma már számos egyesület, klub tart közös edzéseket, ahova érdemes csatlakozni.

Felelősség

A reggeli hideg vagy esős időben sokkal jobban esik az ágyban maradni, de ha tudjuk, hogy partnerünk a megbeszélt időpontban vár ránk, nincs mese, el kell indulni. A kezdeti nehézséget fel fogja váltani a jó érzés, hogy sikerült megküzdened a természeti elemekkel.

Rendszeresség

A partnerrel vagy a csapattal megbeszélt fix edzési időpontok rendszerességet visznek az életedbe és az edzésbe is, így sokkal több esélyed van a fejlődésre.

Motiváció

Ezen nagyon nincs is mit ragozni. Ha látod, hogy mások extra erőbedobással vetik bele magukat az edzésbe, ez téged is arra ösztönöz, hogy a kényelmes kocogás helyett kicsit több kraftot vigyél a futásba.

Változatosság

A közösségi futás számos lehetőséget rejt magában. Míg egyedül az útvonal és az edzés is unalmassá válhat, a többiekkel számos új útvonalat fedezhetsz fel, nem beszélve arról, hogy a feladatok is változatosabbak tudnak lenni.

18911479 - trail running marathon athlete outdoors sunrise couple training for fitness and healthy lifestyle

Csoportdinamika

Több pszichológiai tanulmány is azt támasztja alá, hogy csoportban jobb teljesítményre vagyunk képesek, ugyanis a többiek jelenléte arra ösztönöz bennünket, hogy a maximumot és legjobb formánkat nyújtsuk az edzések alatt.

Barátság

Együtt futni nem csak azért jó, mert hatékonyabban tudunk edzeni, hanem barátságok is szövődhetnek. Egy verseny sokkal könnyebben teljesíthetőnek tűnik, ha egy baráttal együtt teljesítjük, de elég egy biztató szó is egy edzőpartnertől. A futókapcsolatok egy életen át tarthatnak.

Biztonság

Talán nem is kell ecsetelni, annyira egyértelmű, hogy csoportban futni mennyivel nagyobb biztonságot nyújt, mint egyedül.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X