Főoldal > DIÉTA > Lapos has és bombatest 14 nap alatt!

Lapos has és bombatest 14 nap alatt!

alakformálásdiétaétkezésfogyáskockahaslapos hastáplálkozászsírégetés
0

Írta:

Fogyj ausztrál módra! Hugh Jackman, Miranda Kerr, Elle Macpherson – mi a közös bennük? Mindhárman hű követői az ausztrál diétának, mely lapos hasat, kitisztult bőrt és bombatestet ígér mindössze 14 nap leforgása alatt.

Az Aussie Body Diet (magyarul ausztráltest-diéta) Saimaa Miller ausztrál természetgyógyász, gyógynövény és detox szakértő nevéhez fűződik. A 14 napos program – habár rövidnek tűnik – nem egy a tipikus divatdiéták közül, sokkal inkább egy kiegyensúlyozott, méregtelenítő, testet-lelket revitalizáló módszer, melyből a szervezeted kizárólag csak profitálhat.

A diéta hét olyan titkos ausztrál életmódtippről rántja le a leplet, melyeket ha megfogadsz, akkor a sydney-i tengerparton flangáló csinos lányokhoz hasonló lapos hasad, csodás alakod, gyönyörű bőröd lehet, és összességében javul majd az egészséged és a közérzeted. A program hatására megtisztul a szervezeted a salakanyagoktól, javul a szerveid működése, és – amennyiben vannak – az anyagcserével kapcsolatos problémáid is megszűnnek.

A 7 titkos életmódtipp

Csak a friss

Mivel az immunrendszer 80%-a a belekben található, fontos, hogy tiszta ételeket vegyél magadhoz. Felejtsd el a feldolgozott, előrecsomagolt élelmiszereket, helyettük friss, lehetőleg organikus, bio ételek kerüljenek a tányérodra.

H2O

A szervezet egészséges működéséhez napi 2-2,5 liter tisztított víz, vagy ami még jobb, magas antioxidáns tartalmú lúgos víz elfogyasztására van szükség.

Viszlát, mérgek!

Időről időre érdemes tehermentesíteni a szervezetet, ezt azonban Saimaa szerint nem úgy kell elképzelni, mint a tipikus méregtelenítő kúrákat, hogy napokig csak préselt leveken él az ember, hanem egész egyszerűen néhány detox hatású ételt/italt kell beépíteni a mindennapokba. Az egyik ilyen a reggeli Go Green Juice, a levesek, a különféle méregtelenítő fűszerek (pl. petrezselyem, koriander) vagy a cékla rendszeres fogyasztása.

Mozdulj, bébi!

Saimaa szerint minél többet mozogsz, annál egészségesebb és boldogabb leszel. A testünk nem az egész napos ülésre lett „kitalálva”. A rendszeres sportnak ugyanolyan szokássá kellene válnia, mint a fogmosásnak. Ez lehet bármi a sétától a futáson át a TRX-ig, a hangsúly a napi rendszerességen van.

Pozitivitásra fel!

Ahhoz, hogy a testünk hatékonyan szabaduljon meg a felesleges kilóktól és méreganyagoktól, nem elég csak az előírt étrendet követni. Fontos, hogy törekedjünk a pozitív hozzáállásra az élet minden területén, a diétával kapcsolatos céljainkat pedig pozitív megerősítésekkel, mantrázással erősítsük magunkban.

Éltető napfény

Az ausztrálokról egyértelműen a napfény és a tengerpart jut eszünkbe. Saimaa szerint is rendkívül fontos, hogy az éltető napsugarakból rendszeresen töltekezzünk, természetesen megfelelő napvédelemmel (fényvédő + kalap) felvértezve.

Vissza a természetbe

A szabadban töltött idő szintén a mindennapjaid részévé kell, hogy váljon. Ha egész nap az irodában ülsz, munka előtt vagy után, esetleg ebédszünetben sétálj a szabad levegőn, hétvégén pedig próbálj valamilyen természetközeli helyre „kivonulni”.

35527390 - portrait of a lean beautiful blond fitness girl.

A diéta fázisai

1. hét: Méregtelenítés

Az első hét tulajdonképpen egy átfogó detox program. Ez alatt a napi egyik főétkezést (ideális esetben a vacsorát) valamilyen leves vagy folyadék (pl. turmix) váltja ki, emellett 2-2,5 liter vizet kell elfogyasztani, valamint egy pohár „Go Green Juice” fantázianévre keresztelt, Saimaa által kikísérletezett smoothie-t. A glutén és a tejtermékek tiltólistásak.

2. hét: Táplálás

A második héten már a testmozgás is nagyobb hangsúlyt kap. Egy nap egy étkezés még mindig folyadék, a másik két főétkezés pedig az előírt ételkombinációkból áll. Az egészséges ételek fogyasztása eddigre beépül az étrendedbe, a rendszeres mozgás pedig a mindennapjaid részévé válik.

Tiltólista:

  • finomított cukor (édesítéshez nyers mézet, juhar-/agavé szirupot és sztíviát használhatsz)
  • feldolgozott ételek
  • alkohol
  • tejtermékek (a kecskesajt, a juhtej, a görög joghurt kis mennyiségben megengedett)
  • gluténtartalmú gabonafélék
  • élesztős és penészes ételek

Napi egy kávé és heti hat tojás megengedett.

Go Green Juice

„Sokan kérdezik, hogy ha csak egy dolgot szeretnének megváltoztatni az étrendjükben, akkor mit javasolnék, mi legyen az. A válaszom, hogy mindennap igyanak egy pohár Go Green Juice-t. Egyszerűen elkészíthető, finom és fedezi a napi ajánlott zöldségbevitel nagy részét” – meséli Saimaa.

Hozzávalók:

  • 5 fodros kel levél
  • egy marék spenót
  • 1 kisebb kígyó uborka
  • 1 kivi
  • 1 kisebb zöld alma
  • 1 lime
  • egy csipet gyömbér

Elkészítés: mosd meg és vágd apró darabokra a hozzávalókat, majd dobd be a turmixgépbe. Kortyold el frissen, vagy tedd hűtőbe (maximum 1-2 napra).

A teljes cikket keresd a Wellness magazin 2017/4. számában! 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X