Főoldal > DIÉTA > 7 ízletes őszi étel a sikeres fogyókúráért

7 ízletes őszi étel a sikeres fogyókúráért

diétaétkezésfogyásgasztrohízástáplálkozás
0

Írta:

Sült krumpli, burgonyapüré, krémlevesek, meleg almás pite. Ezek az ételek is az ősz jelképei, azonban nem éppen derékbarátok. Szerencsére változatos módon el lehet készíteni az ősz azon terményeit, amelyek finomak és segítik a fogyókúránkat is. Fogyaszd bátran az alábbiakat és garantáltan csak a ruhád lesz plusz réteg rajtad!

Cékla

A kellemesen édes cékla kiemelkedő forrása az úgynevezett betalain fitnutrienseknek, amelyek támogatják a szervezet természetes méregtelenítési folyamatát. Amikor a szervezetből távoznak a méreganyagok, sokkal hatékonyabban tudja lebontani a bevitt élelmiszereket.

Brokkoli

A brokkoli 91%-a víz, hidratál, és teltségérzetet nyújtva kontrollálja a testsúlyt. Az erre irányuló kutatások során megállapították, hogy azon zöldségek, amelyeknek magas a víztartalmuk, hatékonyan segítik a fogyást. Párold meg a rózsákat kevés olívaolajon és fokhagymán. Köztes étkezésre kiváló, csirkemellel párosítva pedig remek diétás főétkezés.

Körte

A körte kiváló pektinforrás. A pektin egy oldható rost, amely vízzel gél formát alkotva lelassítja a gyomorban az emésztési folyamatokat, ezáltal sokáig teltségérzetet ad. Hatására kevesebbet eszel, így kevesebb kalóriát viszel be a szervezetedbe. Szeletelj fel egy körtét tízóraira vagy uzsonnára, de akár a salátádnak is adhatsz vele pikáns ízhatást.

Gránátalma

A szuperélelmiszerként számon tartott gránátalma igazi C-vitamin bomba, ezáltal remek zsírégető. Egyedülálló savanykás, mégis édes ízét pedig igazán könnyű megszeretni.

oszi2.jpg ()

Tökmag

A sütőtök az ősz sztárja, de ne feledkezzünk meg a tökmagról sem! Egyszeresen telítetlen zsírjai segítik a kritikus hasi zsír lebontását. Pirítsd meg egy kis tengeri sóval, majd szórj egy keveset a salátádra, de akár magában is fogyaszthatod egészséges nasiként.

Édesburgonya

Korábbi rossz híre miatt a legtöbben még mindig félünk szénhidrátot fogyasztani, de a kutatások egyértelműen bebizonyították, hogy a burgonyákban található rezisztens keményítő támogatja a zsírégetést. Az édesburgonya ráadásul kiválóan kielégíti az édesség utáni vágyunkat, anélkül, hogy plusz kilókkal ajándékozna meg. Süsd meg, majd szórj rá egy kis fahéjat!

Tökspagetti

Nem olvasod rosszul, ha ezt a különleges fajtájú sütőtököt megfőzöd, a belseje spagetti formájú lesz és kikaparható. Remekül helyettesíti a spagettit, így anélkül „tésztázhatsz”, hogy finomított szénhidrátot vinnél be a szervezetedbe. Ráadásul pektint tartalmaz, amely szabályozza az inzulint, ezáltal egyenletesen tartja a vércukorszintet, hogy ne törhessen rád farkasétvágy a nap folyamán.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X