Főoldal > DIÉTA > Soha többé ne dobd ki a dinnyemagokat!

Soha többé ne dobd ki a dinnyemagokat!

dinnyedinnyemagegészséggörögdinnyegörögdinnyemagvitamin
0

Írta:

Szereted a dinnyét? Nem csoda, hiszen roppant édes és frissítő gyümölcs. Igazi nyári finomság, ami hidratál és lehűt a forró napokon.

Az édes gyümölcshúson kívül a magokat is fogyasztod? Valószínűleg nem. Pedig ezek az apróságok tele vannak tápanyagokkal, esszenciális fehérjével, vitaminokkal, ásványi anyagokkal és értékes zsírokkal.

Nagy mennyiségben van bennük például kálium, vas, cink, réz, foszfor, folsav, niacin és B-vitamin. A görögdinnyemag fogyasztása az egyik legkiválóbb módja a napi vitaminok és ásványi anyagok bevitelének. Ismerj meg néhány egészségi előnyt, melyet a görögdinnye magja nyújt.

Egészségesen tartja a szíved

A magnéziumnak hála képesek megtartani a szívedet egészségét és a vérnyomásodat is stabilizálják az aprócska magok. Nagyszerű orvosság azoknak, akik magas vérnyomással vagy szív- és érrendszeri panaszokkal küzdenek. Minimalizálja a szívbetegségek kialakulásának kockázatát, mivel aminosavakat és jó zsírokat is tartalmaz.

Megelőzi a vesekövet

A görögdinnyemagból készült tea erősen vízhajtó, ezáltal serkenti a veseműködést és megtisztítja a hólyagot, így segíti a vesekő kialakulásának megelőzését.

Kezeli a cukorbetegséget

A görögdinnye magjából készült tea képes stabilizálni a vércukorszintet, ezért az ingadozó vércukorszinttel bajlódók számára egy remek orvosság. Csak tégy egy maroknyi magot a bögrébe, öntsd fel forrásban lévő vízzel és fogyaszd el.

Serkenti a férfi termékenységet

A benne lévő esszenciális aminosavaknak hála a görögdinnyemag javítja a férfiak termékenységét és szexuális egészségét. Az aprócska fekete magok arginint tartalmaznak, ami kutatások szerint növelheti a nitrogén-oxid termelést, serkenti a spermatermelést és gyógyítja a merevedési zavarokat is.

Öregedésgátló

Már a mag színe is azt jelzi, hogy rengeteg antioxidáns található benne, melyek segítenek lekötni a szabad gyököket. A rendszeres görögdinnyemag fogyasztástól a bőröd ettől sokkal fiatalosabb és egészségesebb lesz.

Haj- és körömerősítő

Nagyon gazdag fehérjében, mely az egészséges köröm és a haj kulcseleme. A hajad puha, fényes és töredezettségmentes lesz, míg a körmöd erős, egészséges és csillogó.

Így készíts görögdinnyemag teát

Fogd a magokat és daráld le őket. Nem kell por állagúnak lenniük, elég, ha kicsit összetöröd őket. Ezután egy teáskanál őrölt, tört magot tegyél egy csészébe, majd öltsd fel forró vízzel. 15 percig hagyd állni, majd mielőtt megiszod, keverd át alaposan. Rendszeresen fogyasztva hetente háromszor idd reggel, még langyosan.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X