Főoldal > DIÉTA > Ezektől az ételektől durván lelassul az emésztésed

Ezektől az ételektől durván lelassul az emésztésed

bélrendszerdiétaemésztésételétkezésfogyástáplálkozászsírégetés
0

Írta:

A megfelelő emésztés nem csak a jó közérzetet, de a fitt alakot is biztosítja. Ha ebbe hiba csúszik, az álomalaknak annyi. Eláruljuk, mely ételeket kell elhagynod ahhoz, hogy mindez ne következhessen be.

Vaj, sertéshús, csirkecomb

A vaj, sertéshús, csirkecomb, édességek omega-6 zsírsavakban gazdagok. Ezek fogyasztása csak ritkán ajánlott, hiszen jelentősen képesek lassítani az emésztéseden, anyagcseréden. Az omega-6 zsírsavak nem összekeverendőek a jól ismert és igen egészséges omega-3 zsírsavakkal. Törekedj arra, hogy inkább omega-3 zsírsavakban gazdag élelmiszerek (hal, olívaolaj) kerüljön többször az asztalra.

Vegyszerrel kezelt zöldségek és gyümölcsök

Az odáig rendben van, hogy sok friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasztasz, de azt is tudod, hogy ezek honnan, milyen gazdaságból származnak? A gombaölő szerekkel kezelt növények fogyasztása ugyanis nem csak egészségtelen, de még súlygyarapodáshoz, az emésztés lassulásához is vezethet. Vásárolj organikus gazdaságból zöldséget és gyümölcsöt, fogyasztás előtt pedig alaposan most meg őket.

Fehér liszt

Egyértelmű, hogy a fehér liszt nem tesz jót a fogyókúrának, így az emésztésnek sem, de vajon miért is? A fehér liszt finomított, amiből az eljárás során kikerülnek a rostok és az antioxidánsok. Sokkal hamarabb feldolgozza a szervezet, mint például a teljes kiőrlésű lisztből készült ételeket, így nincs több energiára szüksége a szervezetnek az emésztéshez, így lassul az anyagcsere.

liszt2.jpg ()

Szénsavas üdítők

A szénsavas üdítők fogyasztása mellett egyetlen érvet sem tudunk felhozni. Nem csak egészségtelenek és hizlalnak, de még az emésztésre is rossz hatással vannak. Ezért leginkább a bennük található kukoricaszirup tehető felelőssé. A legjobb, ha teljesen kiiktatod az életedből ezeket a löttyöket, még a diétás változatokat is.

Marhahús

A marhahússal önmagában nincs probléma, hiszen a fehér húsok mellett néha vöröset is érdemes fogyasztani. Az viszont már gond, ha olyan marha húsát esszük meg, amelyet nem fűvel, hanem gyógyszerekkel, antibiotikumokkal, mesterségesen tápláltak. Ezeket elfogyasztva ugyanis szervezetünk bélflórája, így emésztésünk is felborulhat.

 Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X