Főoldal > DIÉTA > Ezeket ne edd edzés előtt!

Ezeket ne edd edzés előtt!

csípősedzésemésztésétkezésfűszerlisztmozgástáplálkozástejtermék
0

Írta:

Van néhány étel, amelyek fogyasztásával alapvetően semmi probléma nincs, egészen addig, amíg azokat nem edzés előtt veszed magadhoz. Figyelj ezekre, és inkább a testmozgás utáni órákra hagyd fogyasztásukat.

Csípős ételek

A csípős, erős fűszerezésű ételeket lehetőleg kerüld edzés előtt, mert refluxot okozhatnak. A kapsziacinban gazdag ételek égető hatását edzés közben a torkodban fogod érezni, ráadásul még a gyomrodat is megviseli. A csípős fűszerek egyébként még jól is jönnek a kalóriaégetésben, de csak sportolás után egyél belőlük.

Csonthéjasok

Bár nagyon egészségesek az olajos magvak, és napi egy marékkal kötelező fogyasztania belőle annak, aki ügyel egészségére. Ám azt jó, ha tudod, hogy valódi kalóriabombák. Így ha a testmozgás előtti órákban fogyasztasz csonthéjasokat, kizárt, hogy szervezetet megeméssze, csak hasgörcsökre számíthatsz, jó teljesítményre egészen biztosan nem.

Zöldségek, gyümölcsök

Bár a legjobb és legegészségesebb étkek közé tartoznak a friss zöldségek és gyümölcsök, hosszú emésztési idejük miatt mozgás előtt mégsem ajánlatos enni belőlük. Ez a magas rosttartalommal magyarázható. Megemésztésükhöz az emésztőrendszernek vérre van szüksége, így az izmokba kevesebb jut, ezáltal romlik a sportteljesítmény.

45823633 - happy young woman drinking milk

Finomlisztből készült ételek

Való igaz, hogy a fehér lisztben és cukorban bővelkedő  ételek valóságos energialöketet adnak, de amilyen gyorsan megemelkedik, ugyanolyan gyorsan le is csökken a vércukorszint. Ez pedig nem csak egészségtelen és hizlaló, de egyértelműen rontja a teljesítményt, hiszen azt érzed, hogy elálmosodsz, és elhagy minden erőd, ahelyett hogy fitten, frissen vágnál bele az edzésbe.

Tejtermékek

Nem a legjobb döntés közvetlenül sportolás előtt tejtermékeket fogyasztani. Egyrészt felborítja a gyomor működését, másrészt minden energiát megvon tőled. Ennek pedig az az oka, hogy a tejtermékek lassítják a szervezetedben a szénhidrát felszívódását.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X