Főoldal > DIÉTA > Egy hét múlva nyaralás? Dobd le gyorsan a hájat!

Egy hét múlva nyaralás? Dobd le gyorsan a hájat!

bikinialakdiétafogyásfogyókúrakardiotestzsírégetés
0

Írta:

Néhány nap múlva indulsz nyaralni, de eddig csak halogattad a fogyókúrát? Egy hét alatt csodát ne várj, de tippjeinkkel már gyorsan látványos eredményeket érhetsz el, hogy ne érezd magad kényelmetlenül bikiniben.

Zöldség, gyümölcs minden mennyiségben

Kész szerencse, hogy a nyaralási szezon kellős közepén zöldség- és gyümölcsdömpinggel számolhatunk. Nincs is annál hatásosabb diéta, ha minél többet eszel belőlük, hiszen tele vannak vízzel, ásványi anyagokkal, vitaminokkal, és még az anyagcsere-folyamatokat is beindítják. Válaszd a friss, nyers, leves, magas víztartalmú finomságokat, és míg a zöldségeket a nap bármely szakában fogyaszthatod, ha igazán hatékony eredményt szeretnél, a gyümölcsöket fogyaszd inkább a délelőtti órákban.

Vízfogyasztás duplán

Ha SOS segítségre van szükséged, az ásványvízen kívül minden más italt száműzz a konyhádból. Fontos, hogy jócskán emeld meg a víz fogyasztásának mennyiségét is. Ha például napi másfél-két litert iszol átlagban, nyugodtan kortyolj el egy nap alatt akár négy liter ásványvizet is. Így turbófokozatra kapcsol tested méregtelenítő funkciója, és a mérleg is sokkal kedvezőbb eredményt fog mutatni.

Zárd ki a koffeint

Bár a jó minőségű kávénak számtalan kedvező élettani hatása van, a nyaralás előtti napokban jobb, ha nem iszol, eszel koffeintartalmú élelmiszereket. A túlzott koffeinfogyasztás ugyanis egész biztosan nem tesz jót a fogyókúrádnak. Jó ötlet, ha zöld teával váltod ki, így amikor úgy érzed, mindjárt elalszol az irodában, kortyolj el egy-egy bögre zöld teát.

21201984 - beautiful model lying on the palm in bikini and sunglasses with perfectly shaped body

Csak fehér húsokat egyél

Remek és igazán ínyenc fogások készíthetőek halból és csirkehúsból, amik egyáltalán nem hizlalnak, ráadásul igazán ízletesek is. Használj sok friss zöldfűszert, fokhagymát, bazsalikomot, oregánót, a lisztes, tejszínes szószokat pedig kerüld. Grillezett zöldségekkel tálald.

Egészséges gabonákat válassz

Nem jó ötlet a gabonákat kizárni az étrendedből, hiszen az egészséges étkezés fontos alkotóelemei. A finomított lisztet, és az ebből készült ételeket kerüld, de zabot, barna rizst, quinoa-t, hajdinát, kölest fogyassz rendszeresen. Tele vannak rosttal, ami nem csak székrekedés ellen kiváló, de segíti a salakanyagok gyorsabb kiürülését a szervezetből.

Kardiózz

Természetesen a mozgást sem lehet megúsznia annak, aki szeretne ledobni néhány kilót. A súlyzós edzések helyett – ha látványos fogyás a cél – válaszd inkább a kardió típusú mozgásokat nyaralás előtt. Mindegy, hogy futás, úszás vagy biciklizés, a lényeg, hogy legyél kitartó, mert csak így olvadnak le gyorsan és hatékonyan a nem kívánt kilók.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X