Főoldal > DIÉTA > 5 zsírégető étel a gyors anyagcseréért

5 zsírégető étel a gyors anyagcseréért

anyagcseregrapefruitmetabolizmuspaprikateatonhalzabpehelyzsírégetészsírégető
0

Írta:

Ha szeretnél zsírt égetni, és felgyorsítanád az anyagcseréd, hívd segítségül ezeket a szuper ételeket!

Tonhal

A tonhal tele van omega-3 zsírsavval, és serkenti a leptin termelését, ami egy teltségérzetet növelő hormon (így hamarabb abbahagyod az evést), valamint felpörgeti az anyagcserédet is. A lazac, a makréla, a hering és a szardínia szintén rendelkeznek ezekkel a tulajdonságokkal. Ha szeretnéd fokozni az esti zsírégetésed mértékét, próbáld ki a borsos, sült tonhalat párolt zöldséggel vacsorára!

Grapefruit

A grapefruit egy naringenin nevű antioxidánst tartalmaz, amiről az amerikai kutatók megállapították, hogy segít a szervezetnek az inzulin hatékonyabb felhasználásban, normalizálja a vércukorszintet, és fokozza a kalóriaégetést. Éppen ezért dobd fel ebédre az unalmas zöldségeket egy kevés frissen facsart grapefruitlé hozzáadásával!

Zabpehely

A zabpehely remekül csillapítja az éhségedet, a teljes kiőrlésű gabonákat pedig a szervezetednek több időbe teleik megemésztenie, ezért több kalóriát égetsz el, amikor ezeket fogyasztod. A legideálisabb választás, ha a reggelt egy tál alacsony zsírtartalmú tejbe áztatott zabpehellyel kezded, amit ízlés szerint gyümölcsökkel turbózol fel.

Zöld tea

A zöld tea epigallocatechint (speciális polifenolt) tartalmaz, ami serkenti az idegrendszer működését, anélkül, hogy megemelné a vérnyomásodat. A kutatások kimutatták, hogy azok, akik ittak zöld teát, és rendszeresen végeztek testmozgást, jóval több kalóriát égettek el, mint azok, akik ugyan sportoltak, de nem ittak egy kortyot sem ebből a jótékony italból. Három csésze zöld tea elfogyasztása ugyanis akár 80 kalória elégetését is eredményezheti.

Csípős paprika

A hagyományos csípős paprika, a jalapeno, és a chili nem csak ízt ad az ételeknek, hanem a kémiai reakcióknak köszönhetően a bennük található kapszaicin által fokozzák a zsírégetés mértékét is. A kutatások kimutatták, hogy egy fűszeres étel akár 25 százalékkal is felturbózhatja az anyagcserédet, 3 órával azután, hogy elfogyasztottad. Éppen ezért bátran fűszerezd az ételeidet!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X