Főoldal > DIÉTA > Vigyázz, ha ezeket az ételeket eszed, még éhesebb leszel!

Vigyázz, ha ezeket az ételeket eszed, még éhesebb leszel!

diétaétkezésfogyásgasztrotáplálkozás
0

Írta:

Ha éreztél már farkasétvágyat nem sokkal az elfogyasztott ebéd után, akkor valószínűleg nem megfelelő a táplálkozásod.

Néhány étellel csak becsapod a testedet, de az agyad rögtön jelez. A feldolgozott élelmiszerek kerülendők, ezért most mutatunk egy listát, hogy mi helyett válassz inkább egy finom gyümölcsöt vagy zöldséget.

1. Fagyasztott készételek

A fagyasztott ételekben általában nincs elég kalória, amitől jóllakhatnál. Nincs bennük elegendő nyers összetevő, sőt sokszor a tartósítószer dominál. Persze, elsőként ne a fagyasztott zöldségekről mondj le, hanem a 10 perc alatt megsüthető pizzáról, vagy a kifőzhető szilvás gombócról. Ha teheted, minél ritkábban fogyassz fagyasztott ételt, ha mégis legalább egészítsd ki friss salátával, paradicsommal.

2. Sushi

Ugye, hogy eddig úgy gondoltál a sushira, mint egy egészséges táplálék? Az igaz ugyan, hogy a sushiban alga, hal vagy avokádó van, de a legnagyobb részben fehér rizst tartalmaz. Ez utóbbi viszont gyorsan kiürül a gyomorból, és máris jelentkezik az éhség. A tengeri herkentyűket azért ne vedd fel erre a listára, de nem árt, ha tudod, hogy a kaliforniai tekercsnek hívott változatban körülbelül 30 gramm szénhidrát van, ami nagyjából annyira hizlal, mint három szelet fehér kenyér.

ehes2.jpg ()


3. Édes tészták és péksütemények

Igaz vagy sem, de a metróaluljárók pékségei külön illataromákat bocsátanak ki, hogy az arra járó ember szájában összefusson a nyál, és odalépjen a pulthoz vásárolni. Csak sajnos, bármilyen finomak is az édes tészták, nem igazán lehet jóllakni velük. A fehér cukorban és a lisztben nincsenek rostok és tápanyagok. Gyorsan feldobnak, de hamarosan még éhesebb leszel, mint előtte. Az előre csomagolt croissant-ok és társaik pedig egyenesen felejtősek, mert többet ártanak, mint használnak.

4. Cukrozott müzlik

Nem mind rossz, de nagyon kell figyelni. Az ilyen-olyan gabonapelyhek „agyon vannak cukrozva”, emiatt pedig bármennyire is jónak tűnnek, de elég hamar újra éhes leszel tőlük. Szerencsére manapság már találhatsz néhány jó minőségű, bio alapanyagokból készült müzli szeletet is a boltokban, és ha lehet hinni a „hozzáadott cukor nélkül” szövegnek, akkor még megvenni is érdemes őket.

5. Rágógumi

Ha te is használtad már a „Bekapok egy rágót, mert kezdek éhes lenni.” mondatot, akkor ideje ezen változtatni. A rágás nem egyenlő az evéssel, és az eredmény pont az ellenkezője lesz. A rágó serkenti a nyálelválasztást. A termelődő nyál a gyomorba jut, és mivel a gyomor azt hiszi, hogy táplálékot kell megemészteni, ettől csak még éhesebb leszel.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X