Főoldal > DIÉTA > Ezért egyél pitayát!

Ezért egyél pitayát!

diétaegészséggyümölcspitayarostsárkánygyümölcstáplálkozásvitamin
0

Írta:

Rengeteg vitamindús egzotikus gyümölcs kapható hazánkban, ilyen a a pitaya, más néven sárkánygyümölcs is, amit sok pozitív hatása miatt érdemes megkóstolni.

Antioxidánsban gazdag

A pitaya magas antioxidáns tartalma miatt az egészségre és a szépségre is jótékonyan hat. Rendszeres fogyasztása mellett megóv a ráktól, és a korai öregedés jeleitől, a ráncoktól.

Hangulatjavító

Táplálkozással sokat tehetsz az apróbb hangulatingadozások ellen. Komolyabb szorongások feloldására nem alkalmas, de rosszkedv ellen majszolj el egy-egy pitaya-t.

Fontos omega-3 zsírsav forrás

Ha nem szereted a tengeri halakat, más forrásokból is pótolni tudod az Omega-3 zsírsavat. A pitaya-ban természetes formában is megtalálod. Az omega-3 zsírsavban gazdag étrend kedvezően hat a szív- és érrendszerre. Így megelőzheted az agyvérzést és a szívbetegségeket is.

23721946 - ripe sweet tropical dragon fruit on a wooden plate

Hemzseg a vitaminokban, ásványi anyagokban

A pitaya remek immunerősítő növény, rengeteg vitamin és ásványi anyag található benne. Fontos C-vitamin, kalcium, foszfor és vas forrás. Nem csak a betegségek előzhetőek meg, ha rendszeresen eszel a gyümölcsből, de magas kalcium- és foszfortartalma miatt a csontok és a fogak egészségét is biztosítod. Sőt, magas rosttartalma hozzájárul a normál emésztési funkciókhoz.

Erősíti a szemeket

Sokat dolgozol monitor előtt, illetve már kialakult látásproblémáid vannak? A pitaya még erre is jó. Magas A-vitamin tartalma miatt erősíti a szemet, jót tesz a szemüvegeseknek, de megelőzésben is nagy szerepe van.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X