Főoldal > DIÉTA > A 6 leghatékonyabb trükk a lapos hasért

A 6 leghatékonyabb trükk a lapos hasért

diétagasztrohastáplálkozás
0

Írta:

Régóta csak nézegeted a boltokban a feszülős farmereket? A leghíresebb szakértők tanácsait gyűjtöttük össze, hogy fájdalommentes és hosszan tartó eredményt biztosító tippjeik segítségével elérd a régóta vágyott lapos hasat.

Íme a legmeglepőbb, de leghasznosabb praktikák, ételek és gyakorlatok, amelyekre mindannyian esküsznek.

Egyél a mágikus órában!

Fogyassz fehérjében gazdag uzsonnát délután 3 és 4 óra között. Kifejezetten ajánljuk a fehérjeszeletet, egy darabka zsírszegény sajtot vagy néhány szem mandulát almával. A lényeg, hogy bárhogy alakul a napod, ne hagyd ki ezt a köztes étkezést! Nagy jelentősége van az anyagcsere felpörgetésében és a vércukorszint egyensúlyban tartásában. Amikor ugyanis leesik a vércukorszinted, az alacsony inzulinszint hatására elkezd zsír raktározódni a tested közepére. A 3-4 óránkénti étkezés egyensúlyban tartja a vércukorszintet, a legtöbb embernél azonban 5-6 óra is eltelik evés nélkül az ebéd és a vacsora között.

Rágj alaposan!

A rágás a leghatékonyabb trükk a puffadás ellen. Addig rágj minden ételt, míg püré állagú nem lesz. Az emésztés már a szájban elkezdődik, megfelelő rágás nélkül nincs megfelelő emésztés. A jól megemésztett étel segít elkerülni a gázosodást és a puffadást.

laposhasas2.jpg ()

Tedd a felüléseket a listád végére!

A szakértők azt ajánlják, hogy a lapos hasat megcélzó programban a diéta szerepeljen első helyen, a kardió a másodikon, az izomépítés a harmadikon, a legvégén pedig a hasizomgyakorlatok. Kövesd ezt a sorrendet, így hetente 1-1,5 cm-t leadhatsz a kritikus testrészről. A legfontosabb, hogy készítsd magad az ételeidet, egészséges hozzávalókból. Hetente háromszor-ötször végezz 20 perces kardió gyakorlatokat. Hetente háromszor iktass be legalább 15 percnyi erősítő edzést is. Végül, heti háromszor végezz 5 percig hasizomgyakorlatokat.

Bánj óvatosan a sóval és a szójaszósszal!

Tudtad, hogy a só az egyik tettes, amiért puffadt a hasad? Használj természetes tengeri sót, amely jóval kevesebb nátriumot tartalmaz, mint a normál asztali só. A szójaszószt is száműzd az ételeidből: még az alacsony nátriumtartalmú változat is sok nátriumot tartalmaz, azonnali puffadást eredményezve. Helyette ízesítsd az ételeid egy kevés friss paradicsomos salsával vagy cayenne-i borssal, amely anyagcsere-pörgető tulajdonsága révén jótékony hatású.

Nevess sokat!

A nevetés nemcsak a napodat dobja fel, a hasadat is formálja. Amikor nevetsz, az valójában egy hatásos hasizom erősítő gyakorlat. Nem véletlen, hogy a nevető jóga egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

Étkezz megfelelően!

A legjobb reggeli: teljes kiőrlésű kenyér cottage cheese-zel és egy csésze kiolvasztott bogyós gyümölccsel.

A legjobb ebéd: spenót saláta szeletelt avokádóval, grillezett tofukockákkal és koktélparadicsommal, meglocsolva pár cseppnyi olívaolajjal és friss citromlével.

A legjobb vacsora: grillezett lazac vagy tőkehal párolt édesburgonyával és salátával.

A legjobb uzsonna: egy pohár zsírszegény natúr joghurt 2 teáskanál lenmaggal.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X