Főoldal > DIÉTA > 7 étel, ami segít a fogyásban

7 étel, ami segít a fogyásban

almadiétafogyásfogyasztó ételjoghurttáplálkozástojászabzsírégetés
0

Írta:

Ezeket az ételeket edd, ha szeretnél fogyni

Amikor szeretnél fogyni, minden tipp nagyon jól jön. Itt van például 7 olyan étel, ami segítségedre lehet a diéta során. Persze nemcsak a fogyásban segít ez a 7 étel, hanem abban is, hogy egészségesebben és fittebben táplálkozz, akár a diéta előtt, akár utána.

1. Tojás

Remek fehérjeforrás, ellentétben a korábbi évekkel terjedt tojáskerülő mizériával. Nagyon jó reggelire, mert eltelít és sokáig energiával lát el. Kutatások szerint a tojás reggelizők a nap során kevesebb kalóriát visznek be.

2. Zab

A teljes kiőrlésű zab sokáig energiával lát el, mert lassú felszívódású. Rosttartalma miatt javítja az emésztést és csökkenti a koleszterinszintet. Azonban figyelj oda, hogy a zabnak nagyon magas a szénhidráttartalma, ezért inkább reggelire fogyaszd.

3. Vörös hús

Némi sovány vörös hús nagyon jótékonyan hat azokra a nőkre, akik valamilyen emésztési problémával küzdenek. Ilyenkor a nőknek állati eredetű fehérjére van szüksége, a vörös hús pedig igen jó fehérjeforrás, elősegíti az izomépítést és a súlyvesztést.

4. Alma

Ha étkezés előtt 30 perccel eszel egy almát, sokkal hamarabb fogod magad teltnek érezni, kevesebbet fogsz enni. Ez leginkább az almában lévő rostnak köszönhető, ami nagyon jó a testednek, emésztésednek. Sőt mi több, az alma antioxidáns tartalmú, hozzájárul a szervezet egészséges működéséhez. Végül de nem utolsó sorban az almában találhat egy pektin nevű összetevő, ami csökkenti a koleszterinszintet.

Výstava Život na zahradě na výstavišti Černá louka v Ostravě, Image: 260377795, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Edmund Kijonka - ČIF

5. Joghurt

Kalcium, D-vitamin, alacsony zsírtartalmú fehérje… ez mind-mind a joghurtban található. A joghurt nem véletlenül szerepel a legismertebb diétás ételek listáján, egészséges és tényleg jó fogyókúrás megoldás, csak arra kell figyelned, hogy hozzáadott cukrot nem tartalmazó terméket válassz.

6. Mandula és mandulavaj

Habár a mandula arányait tekintve elég sok kalóriát tartalmaz, segít a szervezet számára a triglicerid kezelésében és a koleszterinszint csökkentésében. Szintén jótékony hatással van a vércukorszintre, stabilizálja azt, egyszerűbben mondva: egészséges és a farkaséhséget is segít elkerülni.

7. Fahéj

Befolyásolja a vércukorszintet, stabilizálja az inzulinszintet, nagyon jó hatással van a cukorbetegség esetén. A fahéj egyik legnagyobb előnye a diéta idején, hogy természetes édes ízt ad, így hozzáadott cukor nélkül élvezheted az édes életet.

A fenti ételek ugyan jól is elsülhetnek a diéta során, de elképzelhető, hogy a te gyomrod nem jól reagál rájuk. Próbáld ki, s megtudod, mi jó neked és mi nem. Általánosságban elmondható, hogy a hozzáadott cukor és a fehér liszt kerülése segíti a diétát. De ne feledd a rendszeres testmozgást sem!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X