Főoldal > DIÉTA > 4 fogyókúrás módszer, amely éveket öregít

4 fogyókúrás módszer, amely éveket öregít

bőrfiatalítjógaöregstresszszép
0

Írta:

Ha túl sok kalóriát viszel be a szervezetedbe és rengeteg cukrot eszel, az nem tesz jót sem a súlyodnak, sem a derékbőségednek. De vajon azt is tudod, hogyha drasztikusan megvonod magadtól a kalóriákat, az éveket adhat a korodhoz? Sőt, ha naponta megerőltető edzéseket végzel, az is jelentősen öregít!

 

Nem adsz időt a testednek a pihenésre

A rendszeres, túl intenzív edzés hatására állandóan fáradtnak érzed magad, ugyanakkor éjszakánként mégsem tudsz aludni. Ismerős? Ez mind azért van, mert túlságosan kimeríted a szervezetedet. A túlterheltség másik figyelmeztető jele az, ha napokig tartó kemény izomlázad van. Ezenkívül növekszik a nyugalmi pulzusod, túl sok kilót adsz le hirtelen, zavar áll be a menstruációs ciklusodba, és csökken az étvágyad, miközben a kemény edzések mellett éppen, hogy több kalória-bevitelre lenne szükséged. Mindenképp iktass be az edzések mellé pihenőnapokat!

oreg2.jpg ()

Nem eszel lúgos ételeket

A kiegyensúlyozatlan diéta hatására túlságosan elsavasodhat a szervezeted, és kimosódnak belőle a lúgos ásványok, mint a magnézium, a kalcium és a kálium. Ezek viszont létfontosságúak az egészséges és erős csontokért, az erős fogakért és a dús, fénylő hajkoronáért. Ha lúgos táplálékokat fogyasztasz, hamarosan látni fogod az előnyös változást a hajad, a bőröd és a körmeid állapotán is. Egyél sok spenótot, brokkolit, sárgarépát, paradicsomot és uborkát, mert mind-mind szépít és fiatalít.

Túl drasztikusan diétázol

Az extrém diéta, amely túlságosan zsír-, szénhidrát- és/vagy kalóriaszegény, következménye lehet, hogy a hajad, a bőröd és a körmeid állapota jelentősen romlik. A drasztikus kalóriacsökkentéssel megvonod a szervezeted bizonyos tápanyagoktól, amelyek elősegítik az egészséges sejtosztódást, sejtregenerációt és a bőrtextúrát. A bőrnek létfontosságú zsírsavakra is szüksége van ahhoz, hogy hidratált maradjon. A túlságosan zsírszegény diéta száraz bőrt, hajhullást és töredező körmöket okoz. Az A-, C- és az E-vitamin szintén nélkülözhetetlen a szépségért.

Az A-vitamin hiánya aknét, töredező körmöket, száraz hajat és bőrt okoz. Ezért a napi A-vitamin szükséglethez rágcsálj el mindennap 5 bébirépát. A C-vitamin hiánya a kollagén szintézist érinti és késlelteti a sebgyógyulást. A citrusfélék, a ribizli, a paprika, a paradicsom, és a kelbimbó igazi C-vitamin bombák. A kevés E-vitamin növeli a sérülések esélyét és olyan krónikus bőrbetegségeket okoz, mint az ekcéma. Fogyassz mandulát, mogyorót, spenótot és teljes kiőrlésű gabonaféléket, hogy feltöltsd az E-vitamin raktáraidat.

Nem vezeted le a stresszt

A spinning és a kardio edzések csak rövid időre nyújtanak boldogságérzetet, hosszútávon inkább kimerítenek. A jógát is iktasd be az edzésrendedbe, mivel fiatalít és segít kezelni a különböző stresszhelyzeteket. Ha rendszeresen jógázol, elkerülheted a dühkitöréseket, minden helyzetre higgadtan tudsz majd reagálni. Ez azért is fontos, mert a stressz nagymértékben felelős a bőr öregedéséért. A jógapózok, mint a gyermekpóz, a lefele néző kutya vagy a napüdvözlet, élénkítik a keringést és fokozzák a sejtek oxigénellátását. Jógát, nyújtó edzéseket és természetesen pihenőnapokat is be kell iktatni, hogy védd magad a stressztől, a bőrödet pedig az idő előtti öregedéstől.

Fotó: Profimedia – Red Dot

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X