Főoldal > DIÉTA > Tavaszi feltöltődés sárgarépalével

Tavaszi feltöltődés sárgarépalével

antioxidánsegészségsárgarépasárgarépalévitaminzöldségzöldséglé
0

Írta:

A téli hónapokban valóban kicsit több fantáziára van szükségünk ahhoz, hogy változatos, mégis egészséges ételeket tegyünk az asztalra. Leginkább a friss zöldségek és gyümölcsök hiányoznak étrendünkből, ami miatt a tél végére már igencsak ki van éhezve a szerveztünk!

Hogy mivel tölthetjük fel tavasszal ásványi anyag raktárainkat? Zöldséglével, savanyú káposztalével és persze minél több sárgarépalével!

Érdemes olyan bio sárgarépalevet választani, ahol a frissen szedett répát különleges eljárással, kíméletesen préselik, hiszen így a bétakarotint a szervezet a répaléből jobban fel tudja venni, mint magából a zöldségből.

Tudtad ezt a sárgarépaléről?

Már 100 ml sárgarépalé fedezi a napi bétakarotin-szükséglet egészét, amelyből a szervezet A-vitamint állít elő.  Ráadásul a sárgarépában található még számos ásványi anyag, B-komplex, C-, E- és K-vitamin is!

Miért jó, ha rendszeresen iszod?

Edzéshez és diétához
A sárgarépa igen jelentős részben vizet tartalmaz, ezért kifejezetten ajánlott azok számára, akik szeretnék megőrizni alakjukat. Edzés után is remek választás, hiszen segíti szervezetünk tisztulását és bőrünknek is jót tesz!

Tavaszi feltöltődés

A sárgarépa gazdag ásványi anyagokban, vitaminokban és antioxidánsokban, ezért alapvető élelmiszernek számít az év minden szakában, de tavasszal feltétlenül érdemes rendszeresen fogyasztani! Természetesen A-vitamin tartalma mellett sem mehetünk el szó nélkül – a sárgarépa emiatt különösen ajánlott azoknak, akik hajhullással, bőrszárazsággal küszködnek, illetve sokáig szeretnék megőrizni szemeik épségét.

Friss zöldséglevek a mindennapokban

Otthon is készíthetsz zöldségleveket, de rohanó életmódunk mellett egyszerűbb, ha előre megvásárolható, minőségi leveket választasz! A bio savanyúkáposztalé például kiváló választás lehet, hiszen biológiai termesztésű, kalóriaszegény fehérkáposztából készül tejsavas erjesztéssel.
Fontos, hogy olyan zöldséglevet válassz, amely biológiailag termesztett zöldségek levét tartalmazza és a kíméletes gyártási eljárás megőrzi a zöldségekben található vitaminokat és ásványi anyagokat. A Dr Steinberger zöldséglé alapjai: a paradicsom íze mellett jól kivehető a zeller, a lestyán és a cékla zamata is, de tartalmaz még sárgarépát, uborkát, savanyú káposztát, hagymát, paprikát, kaprot, citromlevet, bazsalikomot, köményt és petrezselymet.

Forrás: Lifestyle Communications

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X