Főoldal > DIÉTA > Fogyj málnalevéllel!

Fogyj málnalevéllel!

egészségfogyásmálnamálnalevélsúlyfeleslegteatúlsúlyvitamin
0

Írta:

A málnát jó íze és sok értékes vitaminja miatt érdemes fogyasztani, ám a növénynek nemcsak a termése rendelkezik kedvező élettani tulajdonságokkal. A málnalevél gazdag cserzőanyagokban, és még a súlyfelesleged ellen is hatékonyan alkalmazhatod.

Már Néró császár is ismerte

Az Ázsiában és Európában őshonos gyümölcs nálunk is jól megterem, így semmi extra dolog nem kell ahhoz, hogy kéznél legyen a málna levele is. Összehúzó hatása miatt már az ókorban is használták, Néró császár orvosa is említést tesz a levelek gyógyhatásairól. Sőt, még 1735-ről is maradt egy feljegyzés, mely szerint a mézes málnateával csillapították a lázat és kiütéseket.

Kedvező gyógyhatásai

Bár évszázadok óta használják a szülés megkönnyítésére, korunkban csak néhány éve terjedt el a málnalevéltea fogyasztása. A gyógyhatású ital erősíti, tonizálja a méh izomzatát, ezzel segíti a méhösszehúzódásokat, de enyhíti a görcsös menstruációs panaszokat is, sőt a nátha tüneteire is jó, méregtelenít, és vértisztító hatása is ismert.

10403638 - raspberry tea

Vitaminok és a fogyás

Termesztett változat leveleiben kevesebb jótékony anyag van, így teának inkább az erdei málna levelei alkalmasak. A málnalevelek gazdagok vasban, magnéziumban, kalciumban, de A-B-C-D- és E-vitamin és foszfor is található bennük. Japánban pedig arra is rájöttek, hogy a málnabokor levélnek fogyasztó hatása van. Naponta 3 alakalommal ideális a málnalevél teát kortyolgatni, és már egy hónap múlva látható eredményt produkál.

Így készítsd el

Elkészítésének két módja ismert: az egyik a szokásos teafőzési eljárás, mely során egy púpozott teáskanálnyi levélre két-három deciliternyi vizet kell önteni, majd lefedve állni hagyni tíz percig. A másik módszer szerint jobb fél órán át forralni a leveleket, és aztán leszűrni a keveréket. Abban mind a két eljárás megegyezik, hogy langyosan érdemes kortyolgatni. A málnalevél tea külsőleg is hatásos: ha pattanásokkal küzdesz érdemes a teával óvatosan arcot mosni.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X