Főoldal > DIÉTA > Így étkeznek a világ legfittebb női

Így étkeznek a világ legfittebb női

0

Írta:

Mindig is kíváncsi voltál, mit esznek az aranyérmes olimpikonok és sportolók? Most nemcsak ezt, hanem a legjobb edzés trükkjeiket is megosztják veletek! 

A következő kérdésekre kerestük a választ a világ legfittebb és legsportosabb nőitől, akik bátran példaképek lehetnek mindannyiunk számára:

  1. Hogyan étkezel egy átlagos nap?
  2. Milyen finomságoknak nem tudsz ellenállni?
  3. Milyen edzőtrükköket tanácsolnál a nőknek?

Maria Sharapova

Ötszörös Grand Slam teniszverseny győztes; olimpiai ezüstérmes, egykori világelső teniszezőnő

  1. „Reggelire zsírszegény sajtot rozskenyérrel és lazaccal, valamint gyümölccsel. Az ebédet lazán veszem, a legtöbbször csak levest fogyasztok egy kis csirkemellel. A vacsorakor viszont tele eszem magam hallal, rizzsel és csomó zöldséggel.”
  2. Vakációkon Sangriát iszok, mindenféle cukros sütivel. Nagyon édesszájú vagyok!
  3. „Mindig váltogasd a sportokat, különben hamar beleunsz! A legjobb, ha a természetben mozogsz a barátaiddal – úgy eltelik az idő, hogy észre sem veszed, hogy sportoltál! Ne érezd muszájnak az edzést, inkább keresgélj más mozgásformát, ha nyűg a sportolás!”

Simone Biles

Négyszeres olimpiai bajnok és tízszeres világbajnok tornásznő

  1. „Reggelire gyümölcsös gabonapelyhet eszek tejjel, esetleg egy kis tojásfehérjével. Ebédre sok protein fogyasztok: a hal és a csirke mindennapi menü nálam. A vacsoraként szeretek teljes kiőrlésű gabonát fogyasztani – akár tészta, akár kenyér formájában; valamint a zöldségekről és a gyümölcsökről sem mondok le.”
  2. „Imádom a fehérjeturmixokat! Édes ízűek, így abszolút nincs édességhiányom, bár a mogyoróvajat és a pepperonis pizzat is nagyon kedvelem.”
  3. „A cross training edzések nagyon kemények, de hatásosak! Az atlétikai csapatommal rendszeresen űzzük; de időről-időre tartunk pár hetes szünetet, nehogy kiégjünk. A biciklizés és a sprintelés nálam az abszolút favorit!”

Kerry Walsh Jennings

Háromszoros olimpiai bajnok és háromszoros világbajnok strandröplabda-játékos

  1. „Reggeliként vaníliás fehérjeturmixot, valamint erdei gyümölcsöket fogyasztok, ebédre általában hideg ételt eszek: legtöbbször rozskenyeret avokádókrémmel és tojással. Vacsorára annyi zöldséget és pulykát eszek, amennyit csak tudok!”
  2. Nem vagyok édesszájú, kísérletezgetni viszont szeretek a sütéssel: legutóbb a lisztmentes muffinoknál csábultam el.”
  3. „A pozitív gondolkodás a kulcs! Hiába akarsz top formában lenni, ha nem hiszel magadban. A röplabda edzések mellett egyébként rendszeresen járok pilateszre és otthon pár kilós súlyzókkal is szoktam edzeni.”

Hosszú Katinka

Háromszoros olimpiai bajnok, ötszörös világ- és tizenháromszoros Európa-bajnok úszónő

  1. Epres fehérjeturmixszal kezdem a napot, ebédre és vacsorára pedig igyekszem valami táplálót és egészségeset fogyasztani. A vörös hús például nagy kedvencem, pedig húsból a sovány szárnyasok a legegészségesebbek.”
  2. „Imádom a pizzát! Erről nem tudok lemondani!”
  3. „Ha túl vagy egy kemény edzésen, vegyél hideg jeges zuhanyt! A hideg víz regenerálja az izmokat, csökkenti az izomlázat és a sérülések mértéket is.”

Fotók: GQ, Harpers Bazaar, Nemzeti Sport


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X