Főoldal > DIÉTA > 4 dolog, amit nem tudtál a kakaóról

4 dolog, amit nem tudtál a kakaóról

antioxidánscsokiegészségforró csokikakaókakaóbab
0

Írta:

Tudd meg, milyen csodás hatásai vannak a kakaónak, és miért érdemes inni.

Erősíti az immunrendszert és gyógyít

Megfázásos időszakban remek immunerősítő, de akkor is segítségedre lesz, ha már ledöntött a lábadról a betegség, ugyanis erős roboráló hatással rendelkezik. Ha jelentkeznek a megfázás tünetei, próbáld ki az alábbi csodatevő italt a patikákban kapható, mesterséges forró italporok helyett. Tegyél egy nagy evőkanál kakaóhoz egy csipet Cayenne borsot, fahéjat, egy késhegynyi gyömbért, egy teáskanál mézet és természetesen forró vizet.

Jobb kedvre derít

Tudtad, hogy nem véletlenül sóvárogsz csoki után, amikor rosszkedvű és letört vagy? A kakaó erős, de természetes antidepresszáns. A benne található flavonoidoknak és polifenoloknak köszönhetően nyugtat, mentesíti a stressz káros hatásait. Szerotonint választ ki az agyban, gyorsan javítva a hangulatunkat. Mi több, némely kakaók D-vitaminban is bővelkednek, mely szintén hatással van a kedvünkre a csontok és fogak egészségének fenntartása mellett. Dobd fel hát a napod egy bögre ínycsiklandó kakaóval, és fogd rá a közérzetedre!

kakao2.jpg ()

Serkenti az agyműködést

Egy friss tanulmány szerint az idős emberek napi kakaóivással tarthatják fenn agyuk egészséges működését. A kutatás során 60 idős embert vizsgáltak meg, és arra a meglepő eredményre jutottak, hogy napi két csésze kakaó jelentősen javítja az agy vérellátását. Ráadásul azoknál is javulás mutatkozott, akiknél korábban agyi keringési zavarokat állapítottak meg. A kutatók álláspontja szerint e jótékony tulajdonságát gazdag flavonoid tartalmának köszönheti. Fogyasztása az idősebb korosztály mellett a szellemi tevékenységet végzőknek is javasolt.

Fiatalítja a bőrt, csökkenti a striákat

Nemcsak belülről, kívülről is fiatalít. Lassítja a bőr öregedését, javítja annak rugalmasságát és pótolja a száraz bőr nedvességtartalmát. A kakaóvaj a kakaóbabból közvetlenül kipréselt vaj és igen könnyen felszívódik a bőrben, helyileg kifejtve áldásos hatását. A terhességi csíkok ellen is igazi csodaszer, hatékonyan felveszi a harcot a has és a comb környékén kialakult striákkal, könnyen bemasszírozható és az illata is isteni.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X