Főoldal > DIÉTA > Ezért egyél sok padlizsánt

Ezért egyél sok padlizsánt

diétafogyáspadlizsánpadlizsánkrémpadlizsánkrém receptvitaminzöldség
0

Írta:

A padlizsán igen kedvelt zöldségféle, és hazánkban is egyre népszerűbb. Ennek oka, hogy egészséges és isteni csemegék készíthetőek belőle. Szerepeljen rendszeresen a te étrendedben is!

A padlizsánt leginkább krém formájában ismerjük és szeretjük, de grillezve, töltelékként, salátába is felhasználható ez az isteni növény. Nem lehet megunni, hiszen felhasználási módjainak csak a képzelet szabhat határt.

Fogyókúrás finomság

A padlizsán igazi diétás csemege, hiszen magas víztartalmának köszönhetően alig tartalmaz kalóriát. Viszont rendkívül jól telít, így akár főételként, akár köretként vagy saláta formájában fogyasztod, egész biztosan nem maradsz utána éhes.

Szuper rostforrás

A rostban gazdag táplálkozás nem csak a megfelelően működő bélrendszer miatt kiemelkedően fontos, de ezzel összefüggésben az általános egészség védelme miatt is. A padlizsán kiváló rostforrás, így hatékonyan számolja fel az emésztési problémákat, a székrekedést, és az ebből származó betegségeket.

Szabályozza a koleszterinszintet

A padlizsán rendszeres fogyasztásával még a vér koleszterinszintjének csökkenése is elérhető. Ha gondok vannak az értékeiddel, akkor fogyassz minél több olyan zöldséget – köztük jó sok padlizsánt –, amelyek kordában tartják a koleszterinszintet.

Lúgosít

Az elsavasodott szervezet számára valóságos áldás a padlizsán. Sok más zöldség és gyümölcs mellett ugyanis ez a lila növény is hozzájárul a szervezet lúgosító folyamataihoz. Ha te is folyton a savaddal küzdesz, egy próbát mindenképpen megér: edd rendszeresen ezt a zöldségfélét.

12420474 - two stuffed aubergines

Kiváló vitaminforrás

A padlizsán elsősorban A- és C-vitaminokban és ásványi sókban gazdag, így nem csak egészségedhez, de szépségedhez is hozzájárulhat, ha rendszeresen fogyasztod. Tudod, a külső táplálás soha nem elég a bőrnek, a belső is legalább ugyanolyan jelentőséggel bír.

Isteni padlizsánkrém recept

Gondot okoz a reggeli és a vacsora elkészítése? Vagy azért, mert fogalmad sincs, hogy mit is ennél legszívesebben, vagy épp időhiánnyal küzdesz? Akkor a padlizsánkrém a te ételed. Nem csak isteni finom és egészséges, de akár egy egész hétre való adagot elkészíthetsz előre.

Hozzávalók: 30-40 dkg padlizsán, 2 csipet só, egy kis őrölt fekete bors, fél fej lila hagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 10 dkg majonéz

Elkészítés: A padlizsánokat félbevágva (de akár egészben is) süsd meg a sütőben mindenféle zsiradék nélkül. Körülbelül 45-50 perc alatt átsül, addig vágd pici kockákra a lila hagymát, és fokhagymanyomóval törd át a fokhagymát. Ha a padlizsán kész, kapard ki a belsejét, és nyomkodd át villával (az alumínium eszközöket kerüld, mert attól befeketedhet a növény húsa). Ezután add hozzá a fűszereket és a hagymákat, végül a majonézt, majd keverd össze. Ízlés szerint tejfölt is adhatsz hozzá, illetve a fűszerarányokon is változtathatsz. Pihentesd a hűtőben egy napig, majd fogyaszd pirítósra, abonettre, pufirizsre kenve. Sajtokkal, zöldségekkel, zöldfűszerekkel, sovány felvágottakkal megszórva még tovább fokozható az élvezeti faktora. Jó étvágyat!

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X