Főoldal > DIÉTA > 9 étkezési trükk, amit tartsd be, hogy lefogyj

9 étkezési trükk, amit tartsd be, hogy lefogyj

diétaétkezésfogyásfogyókúra
0

Írta:

Akárhogyan is akarod, nem jön össze az a kisebb ruhaméret? Ha ezeket a praktikákat betartod, garantáltad túlteljesítesz magadon – még a nyári bikiniszezon előtt! 

1. Fókuszálj a zöldségekre!

Ha főételre kerül sor, mindig a zöldséges köretet edd meg először! A zöldségek tele vannak rosttal és tápanyagokkal, amelyek telítenek, emellett pedig nem kell a napi zöldségbevitelen aggódnod, hiszen már túl vagy rajta ebédidőben.

Tipp: Ha repetázol, akkor is a zöldségeket nyúlj először a húsok helyett!

2. Jól rágd meg az ételt!

Tudtad, hogy ha lassan eszel, akár 30%-kal kevesebb ételt fogsz fogyasztani? Az agynak kb. 20 perce van szüksége ahhoz, hogy felismerje a jóllakottság érzését – ez idő alatt akár mértéktelenül is be lehet falatozni a legzsírosabb kajákból! Ha tökéletes alakra vágysz, minden falatot rágj meg kétszer, így tutira nem fogod túlenni magad.

3. Ne spórolj a menükkel!

Hétvégenként későn kelsz fel, ezért megspórolod a reggelit és összevonod az ebéddel (brunch)? Nem jó ötlet! Az anyagcseréd extra lassú lesz, a kalóriákból származó energiákat pedig csak a nap későbbi szakaszában fogod tudni felhasználni, ami miatt rosszul fogsz aludni.

4. Edd azt, amit szeretsz!

Ne kényszerítsd magad a káposztadiétára és a fehérjeturmixodra, ha migréned van az egésztől! Csak azt edd, ami jól esik! Úgy nem lehet lefogyni, hogy kényszerből csinálod az egészet! Törekedj arra, hogy mindenből, amit szeretsz, a lehető legegészségesebbet válaszd – ez már egy tökéletes alap a hatásos életmódváltáshoz!

5. Túletted magad? Irány sétálni!

Puffad, szúr a hasad, túletted magad és még hányingered is van? Ne a széntablettákat és a savtalanító bogyókat vedd be! Irány sétálni – ez a legjobb, amit tehetsz! A séta a lehető legkönnyebb olyan mozgásforma, ami az összes porcikádat megmozgatja, ezért hatásosan bontod le a felgyülemlett kalóriákat a legnehezebb vacsi után is. 15-20 perc séta és nem is fogod érezni a hasfájást!

6. Ne egyél egynél több édességet egy nap!

Fogd vissza az édességfogyasztást, naponta egynél több nasit ne egyél, majd ezt is igyekezz tovább csökkenteni. Ha úgy alakul, nyugodtan egyél a szülinapi tortából – de csak egy szeletet! Nem többet! Amint ezt elhatározod magadban, folyamatosan told ki az édességmentes napok számát – menni fog!

7. Mindenből csak keveset egyél!

Zacskószámra eszed a salátákat és az olajos magvakat, mert azok olyan „szuper egészségesek”? Úgy látszik, átestél a ló túloldalára! Ugyanis semmiből sem jó egyszerre sokat enni: ez nemcsak az édességekre és a fehér lisztes pékárukra vonatkoznak, hanem a gyümölcsökre, zöldségekre, egészséges ételekre egyaránt. Találd meg az egyensúlyt és ne limitált az étkezésed fix darabokra – egyél változatosan, többféle ételeket!

8. Őrizd meg a maradékot!

Ne dobd ki a maradék sárgarépát, zöldbabot és kukoricát – de úgy általában semmilyen kaját! Ma már szuper mixelős recepteket találhatsz a neten, amik egy zsírszegény szósszal kombinálva tökéletes főételt alkothatnak. Ne pazarolj, nem éri meg!

9. Mindig süss fahéjjal!

A fahéj tökéletes íz- és diétafokozó fűszer: ízletes és gyorsítja az anyagcserét, amellett, hogy a libidódat is fokozza. Az édesítőszered mellé nyugodtan szórj egy kis fahéjat, nem fogod megbánni!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X