Főoldal > DIÉTA > 8 ok, amiért nem fogysz le

8 ok, amiért nem fogysz le

diétafogyásfogyókúra
0

Írta:

Ha mindent beleadsz a mozgás és fogyókúra kettősébe, mégsem tapasztalsz eredményt, lehet, hogy valamit rosszul csinálsz.

1. Nem vagy elég következetes

Ha csak néhanapján edzel és az étkezésedre is csak ímmel-ámmal figyelsz oda, minden esély megvan rá, hogy a lazaságod miatt nem jön össze a bomba alak! Ahhoz, hogy tökéletes formában legyél, muszáj egészségesen étkezned és naponta legalább 30 percet aktívan mozognod.

Tudtad? A dietetikusok szerint a tökéletes alak 80%-ban egészséges étrendből, 20%-ban pedig aktív mozgásból áll.

2. Izmot építesz a kilók leadása helyett

Ne feledd: a testsúly nemcsak zsírból áll, hanem izomból is! Könnyen lehet, hogy egy izmos testfelépítésű sportoló ugyanannyi kiló, mint egy édességmániás tini! Ez viszont egyáltalán nem baj, sőt! Az izomépítést ne kerüld el, mert csak még tónusosabb lehetsz tőle, ráadásul minél több izom van rajtad, annál több zsír tudsz elégetni!

3. Nem elég változatosak az edzéseid

Ha tested úgy működik, mint a legegyszerűbb gépezet: ha mindig ugyanazt az edzést csinálod, előbb utóbb hozzászoksz és még a legkomplikáltabb gyakorlat is pofonegyszerűnek fog tűnni – így viszont búcsút mondhatsz a fogyásnak! Ahhoz, hogy ezt elkerüld, minden héten komplikáld túl az edzést: a tíz fekvőtámasz helyett csinálj 20-at vagy a 20 db guggolás helyett rakj fel magadra felcsatolható súlyzókat! A lényeg, hogy mindig nehezíts a pályán!

4. Rendszeresen méregtelenítesz

A detoxálással vigyázni kell! Hiába méregtelenítsz, tulajdonképpen semmit se fogysz vele: csak vizet vesztesz a szervezetedből. Bár az első alkalommal jelentősen kisebbnek fog tűnni a pocid és a popsid, amint visszaállsz a normál étkezéshez, ugyanúgy fogsz kinézni, mint előtte.

5. Nem reggelizel

A reggeli kihagyása több kárt okoz, mint gondolnád: a kihagyott kalóriákat nem spórolod meg, épp ellenkezőleg! A tested minden más kaját mélyen el fog raktározni a szervezetedbe, hogy ne maradjon éhes – a pluszkilók és a zsírpárnák tehát garantáltak! Ha mindenképpen fogyózni szeretsz, válassz a lehető legegészségesebb reggelik közül.

44276916 - portrait of a fitness woman doing abs exercises isolated on a white background

6. Csak kardiózol

Ha csak a kardió edzésekre fókuszálsz, nem fogod elérni a kellő eredményt. Az erőnléti-intervall edzések, valamint az „aktív pihenéses” időszakok ugyanolyan fontosak a mozgásban, mint a kardió gyakorlatok!

7. Nem használsz súlyzókat

Ahogy az előző pontban is említettük, erőnléti gyakorlatok nélkül nem lehet fogyni! Sokkal jobban járunk, ha kevesebb mozdulatsort csinálunk (legalább) 10-15 kilós súlyzókkal, mintha már a huszadik kört ismételnénk az egy kilós gyermeksúlyzókkal! A súlyzók megmozgatják az izmaidat, kalóriaégetésre serkentik a tested, ráadásul felgyorsítják az anyagcserét, tehát hamarabb jöhet az álom bikini body!

8. Nem eszel edzés előtt proteint

Nem feltétlenül a fehérjeturmixokra és a proteinszeletekre gondolunk, de tény, hogy a tojás, hal, a rozskenyért, a zöld smoothie, a magvak és a sajtfélék tele vannak értékes anyaggal, amik edzés közben is energiával tudják feltölteni a testedet.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X