Főoldal > DIÉTA > 4 diétás étel, ami többet árt, mint használ

4 diétás étel, ami többet árt, mint használ

diétadiétás ételételétvágyfogyásfogyókúrahízás
0

Írta:

Azt hinnéd, hogy ezek az ételek segítenek a fogyásban, de pont nem, vigyázz velük, hizlalnak!

1. Zsírmentes csokoládészirup

A legtöbb fogyókúra eredményeként jelentkezik a csokoládé utáni sóvárgás, és ha egy kis csokiszirupot öntesz egy pohár zsírszegény tejbe, talán jó ötletnek tűnik, hogy egy “diétás” megoldással elégítsd ki a kakaó iránti szükségleteidet. Az alacsony zsírtartalmú változat azonban semmiben sem különbözik a hagyományostól. A csokiszirup ugyanis természetes formában is zsírmentes. Hasonlíts össze a két változat címkéjét. A zsírmentes felirat mindössze marketingfogás, hogy a diétázók megvegyék a terméket. Válaszd ezért az egészséges, magas (legalább 70-80%) kakaótartalmú étcsokoládét, amiről a kutatások is kimutatták, hogy kordában tartja az étvágyat.

2. Zsírmentes mogyoróvaj

Akár zsírban gazdag, akár zsírmentes, a mogyoróvajat érdemes kihagyni az étrendedből. Nem csak azért, mivel a diétás változatban található kalória- és cukortartalom közel ugyanakkora, mint a klasszikus verzióban, hanem azért is, mert a megfelelő zsírmennyiség nélkül pont a lényegét veszti el. A zsíros mogyoróvaj egy olyan egészséges, egyszeresen telített zsírt tartalmaz, ami segít a jóllakottság érzésében és a hasi zsír csökkentésében. Mértékkel fogyasztható (1-2 teáskanállal naponta), de maradj mindenképpen a hagyományos változatnál.

brokkoli2.jpg ()

3. Brokkoli

Az alacsony kalóriatartalmú brokkoli csábító lehet, ha nagyobb mennyiséget szeretnél fogyasztani egy nyers vagy enyhén párolt zöldségből. Miért okozhat ez problémát? Sajnálatos módon, ha túl sok növényi rostot eszel egyszerre, az hasi elhízást, gázosodást és székrekedést is okozhat – egyik sem túl kecsegtető. Éppen ezért érdemes csak mértékkel fogyasztanod, ha megkívánod.

4. Rágógumi

Egy másik klasszikus diétás trükk: elfoglalod a szád egy cukormentes rágógumival. Ettől azonban nem laksz jól és a sóvárgásodat sem győzi le. Sőt, a rágás folyamata jeleket küld a gyomrodba, így az elkezdi termelni az emésztéshez szükséges enzimeket és gyomorsavat, ez pedig növekvő étvággyal és savas refluxszal is járhat. Plusz a rengeteg rágózás állkapcsi fájdalmat és fejfájást generálhat. Hanyagold ezért a rágót, és inkább moss fogat étkezés után. A menta íz jelezni fogja számodra, hogy vége az evésnek, és még a fogaid egészségét is véded.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X