Főoldal > DIÉTA > 10 étel, ami segíti a tested tisztulását

10 étel, ami segíti a tested tisztulását

articsókacéklacitromos vízdetoxikálásétkezésfokhagymakáposztaméregtelenítéstáplálkozástisztítókúrazöld tea
0

Írta:

Ha úgy érzed, hogy tele vagy mérgekkel és itt az ideje egy tisztítókúrának, tudd meg, melyik ételek segítenek a legjobban a testednek!

A legtöbb detoxikáló kúra arról szól, hogy a kalóriákat megvonva próbálkozunk valahogy kipucolni a toxinokat, de tudd, hogy máshogy is működhet a dolog. A testmozgás, az alkohol és finomított cukor elhagyása, az egészséges táplálkozás már önmagában csodákra képes. Mi pedig mutatunk 10 extra segítséget!

1. Zsázsa

Gondolkodj a finom délutáni szendvicseken túlra és szórj pár csípős zsázsát legközelebb a salátádra vagy a kedvenc kínai tésztádra. Ez a szuper növény leköti a szabad gyököket, a testedből pedig segít kipucolni a káros anyagokat.

2. Citromos víz

A citrom remek C-vitamin forrás, ami azt jelenti, hogy segíti a zsírégetést és a méregtelenítést. Kutatások szerint a reggeli citromos víz fogyasztása hatékonyan serkenti az anyagcserét.

3. Sötétzöld levelű növények

Rengeteg érvünk van, miért egyél gyakran zöld levelű növényeket. Fogyaszd nyersen, add a turmixodhoz, legyen belőlük saláta egy adag extra szűz olívaolajjal nyakon öntve. Az ilyen leveleknek elképesztően magas a klorofilltartalma, ami nagyon jó méregtelenítő.

4. Friss gyümölcsök

Tele vitaminokkal, antioxidánsokkal, rosttal, és ezek csak a legszembetűnőbb pozitív mellékesei a gyümölcsfogyasztásnak. Miután a tested teletankoltad vajjal, zsíros ételekkel és alkohollal, nem tudjuk elképzelni, hogy mi lehet finomabb és üdítőbb egy nagy tál gyümölcsnél.

5. Káposzta

A káposzta nem véletlenül évköszöntő étel számos kultúrában. Élettani hatásai miatt remek méregtelenítő, ami az évzáró dorbézolás után nem jön rosszul, lássuk be. Varázsolj belőle egy ínycsiklandó salátát almával és dióval párosítva.

Artichokes for sale at the Foire des Hérolles farmer's market, Image: 168066183, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, imageBROKER

6. Articsóka

Számos tanulmány igazolta már, hogy az articsóka nagyon jó hatással van a májra és az epehólyagra. Ez azért van, mert tele van cinarinnal, ami elősegíti az epe termelést, megelőzi az bélpanaszokat és kiegyensúlyozott emésztést biztosít.

7. Cékla

A céklában lévő rost növeli a természetes antioxidánsok termelését a májban, melyek segítenek a káros anyagok eltávolításában.

8. Gyömbér és fokhagyma

A gyömbér és a fokhagyma igazi barátok, ha a májról van szó, hiszen egymást segítve kötik le a szabad gyököket. Gondoskodj az egészségedről, ne félj a két májat szerető ételtől.

9. Zöld tea

Akár most is ihatsz egy csészével, a zöld tea igazán remek választás. A benne lévő katechin, ami egy flavonoid, felpörgeti a máj működését, ami azt jelenti, hogy sokkal több méreganyagtól szabadítja meg a testet.

10. Teljes kiőrlésű gabonafélék

Bármelyik egészségtudatos étrendet követő ember életében természetes, hogy a teljes kiőrlésű ételek előnyt élveznek a fehér lisztet taralmazókkal szemben, akár méregtelenítenek, akár nem. Járulékos nyereségként is felfoghatod, hogy ha teljes kiőrlésűt választasz, rostokat, értékes tápanyagokat és antioxidánsokat is kapsz. Az utolsó dolog, amire méregtelenítés során szükséges van, puffadás és székrekedés.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X