Főoldal > DIÉTA > Igazi szupergyümölcs: egyél grapefruitot

Igazi szupergyümölcs: egyél grapefruitot

antioxidánsC-vitamincitrusegészségfogyásgrapefruitgyümölcsvitamin
0

Írta:

Még javában dübörög a tél, és ezzel együtt a vírusok is megállíthatatlanul támadnak. Ideje hát felvértezned magad vitaminokkal, és jó, ha már most felkészülsz a lengébb ruhadarabok időszakára is. A grapefruitra szerencsére egészség és szépség témakörében is számíthatsz.

Tele van vitaminokkal

Mint minden citrusféle, a grapefruit is tele van vitaminokkal, így betegségek idején vagy megelőző célból igen ajánlott a fogyasztása. Sőt, a benne lévő rengeteg C-vitamin sokkal hatékonyabban szívódik fel, mint más zöldségekből és gyümölcsökből. Egyél belőle minél többet, ebben az időszakban különösen nagy hasznodra válhat rendszeres fogyasztása, hiszen rendkívül erős immunerősítő növény.

Fogyókúrás gyümölcs

A grapefruit szuper módon gyorsítja fel és teszi hatékonnyá a fogyókúrát. Ez egyrészt köszönhető annak, hogy rostjainak rendkívül magas a folyadékfelvevő képessége, ami a gyomorba kerülve megduzzad, így teltségérzetet biztosít. Másrészt a zsírok lebontásában is nagy szerepet játszik. Ez a kombó pedig egészen biztosan hozzájárul fogyókúrád eredményességéhez.

Méregtelenít

Mivel a grapefruit kiváló májtisztító hatásáról ismert, nem meglepő, hogy miért szokták hangsúlyozni a gyümölcs méregtelenítő tulajdonságát. Ez a káliumban dús gyümölcs a máj megtisztításával közvetett módon vérünket is megtisztítja, a savas vért lúgosabbá teszi, és eltünteti a lerakódásokat, amik felhalmozódtak az érrendszerben.

51161251 - fresh grapefruit in bowl

Jót tesz a veséknek

A grapefruit bioflavonjai olyan anyagokat is tartalmaznak, amelyek elsegítik a kapilláris erek regenerálódást. Ha ezek az erek rendben vannak, akkor a vesék és húgyutak egészsége is biztosított. Így ha gyakran küzdesz felfázással, hólyaghuruttal, itt az ideje beépítened a mindennapjaidba ezt a különleges gyümölcsöt.

Vérnyomás- és koleszterinszint-csökkentő

A grapefruit hazánk két nagy népbetegségnek számító problémájára is természetes gyógyír lehet. Ha gondok vannak a vérnyomásoddal, illetve a koleszterinszinteddel, fogyassz minél több grapefruit, ugyanis tele van olyan anyagokkal, amelyek egészséges határok közé szorítják az értékeidet.

Csodálatos grapefruitmag

A grapefruit magjának gyógyhatásai már több ezer éve ismertek, ám az európai kultúrában egy időre feledésbe merültek. Egy ideje azonban ismét nagy népszerűségnek örvend, ami nem is csoda, hiszen hihetetlenül sok jótékony hatása ismert. Hatékony gyomor- és bélpanaszok enyhítésére, torokfertőzésre, gombás megbetegedések kezelésére, de hüvelyfertőzés gyógyítására is.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X