Főoldal > DIÉTA > Fogyj kökénnyel!

Fogyj kökénnyel!

antioxidánsbogyódiétafogyásgyümölcskökényvitamin
0

Írta:

A kökény egy olyan gyógynövény, ami szinte bárhol megterem. Lehetne ez egy jól csengő definíció a kékeslilás színű bogyóról, de sokkal fontosabb tulajdonsága, hogy a könnyedén segítheti a fogyásod.

Jótékony hatásai

A kökény jellemzője, hogy éretlenül fogyasztva kissé kesernyés, fanyar ízű, de amint megcsípi a dér, érdemes szedni, hiszen ekkor húsa megpuhul, íze pedig édeskéssé válik. Magas C-vitamin tartalommal rendelkezik, jótékony hatással a szív- és érrendszerre. Valamint bővelkedik flavonoidokban is, melyek csökkenthetik a rákos megbetegedések kockázatát. A növény húsában található még ellagsa, mely szintén egy rákellenes hatású flavonoid. Ennek köszönhető erősítő, emésztést serkentő, zsírégető, baktériumokat gátló hatása van. Virágjában pedig egy B17 nevű vitamin található, ami egy természetes kemoterápiás anyag.

Segít a fogyásban

A kökény nélkülözhetetlen kelléke az étrendednek, ha nagyobb fogyókúrára szántad el magad. Az egyik legtermészetesebb módszer az éhség leküzdésére. Zsírcsökkentő hatását a sok C-vitaminnak köszönheti, és kiváló méregtelenítő. Ízvilága remekül passzol az almához. Ha a két gyümölcsből mártást készítenél, akkor a csirkemellet, és a vadhúsokat se felejtsd el, mert remekül ízesíti a fogásokat.  A kökény virágából készített tea egyrészt étvágytalanságot vált ki, másrészt méregtelenítő hatású, tehát vértisztításra kiválóan alkalmas. Az ilyen teák fogyasztása fogyókúrázóknak is kifejezetten ajánlott, mivel beindítja az emésztést, és enyhe hashajtó hatása is van.

46472697 - sloes -freshly picked

Elkészítési módja

A terméséből készülhet lekvár is, a kérgéből pedig nyugtató hatású főzet. Egy evőkanálnyi szárított virágot 2 dl forrásban lévő vízzel forrázd le, 20 percig hagyd állni, majd szűrd le. Naponta 3×2 dl tea fogyasztása ajánlott, és nem csak a súlyod, hanem az egészségi állapotod is változni fog.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X