Főoldal > DIÉTA > Ezeket idd kávé helyett

Ezeket idd kávé helyett

búzafűléchai teaélénkítőenergiafogyásfrissességitalkávématé tea
0

Írta:

Kávéfüggő vagy, pedig nagyon szeretnél leszokni róla? Ne aggódj, rengeteg szuper élénkítő csodaital van, amely amellett, hogy felpörget, még egészséges is.

Mentatea

Nincs is jobb egy frissítő, üde forró itallal kezdeni a napot. A mentatea tökéletes választás, ha az élénkítő hatás mellett vágysz egy kis extrára is: hatékony görcsoldó, nyugtató és méregtelenítő hatásokkal is bír ez a tea. Sőt, még a savasodás ellen is hatékony segítséget nyújt, és az emésztési folyamatok gyorsításában is nagy szerepet játszik.

Citromos víz

Sokan kezdik napjukat egy nagy pohár citromos vízzel, nem véletlenül. Ez az ital nem csak extra energialöketet ad a szervezetnek reggelente, de lúgosít, méregtelenít és szabályozza a bélműködést is. A citromban található rengeteg vitamin pedig egy egész napra való energiát ad.

Maté tea

A matétea a dél-amerikaiak egyik kedvenc teája, ami tele van antioxidánssal és aminosavakkal. Ez a tea azért csodás, mert mellékhatások nélkül javítja a koncentrációt. Ez az egyik legegészségesebb reggeli ital, és ha rendszeresen fogyasztod, még néhány kilótól is megszabadulhatsz, hiszen kalóriaégető és étvágycsökkentő hatású, ami még a nassolás utáni vágyadat is képes kordában tartani. Sőt, még az izomlázat is csökkenti.

21880442 - wheatgrass juice

Búzafűlé

A búzafűlé az íze miatt igen megosztó italként híresült el. Egy próbát azonban mindenképpen megér, hiszen az egyik leghatékonyabb energizáló ital, ami emellett méregtelenít, erősíti az immunrendszert, és képes beindítani a szervezet öngyógyító folyamatait.

Chai tea

Az indiaiak kedvenc itala a chai tea, ami tulajdonképpen fekete tea és indiai fűszernövények keveréke (ánizs, fahéj, gyömbér). Hasonló az íze, mint a fekete teáé, egy kis növényi tejjel dúsítva pedig igazii “latte” élményben lehet részed, ha erre cseréled le a kávédat. Az energizálás mellett méregtelenít is ez az italkombó.

Karob

Ha imádod a tejeskávét, vagy a kakaó ízét, akkor ezt az “energiaitalt” neked találták ki. A karob ugyanis nagyon hasonló ízvilággal rendelkezik, mint gyerekkorunk kedvenc nedűi. Ennek az italnak az alapanyagát a szentjánoskenyérfa terméséből állítják elő. Teljesen glutén- és laktózmentes, viszont tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal.

Édesgyökértea

Az édesgyökértea amellett, hogy valóságos turbólöketet ad egész napra, remek görcsoldó hatású, és még a mellékveséket is stimulálja. De köhögéscsillapító és gyulladáscsökkentő hatása miatt is gyakran alkalmazzák. A terhesség és a magas vérnyomás viszont kizáró ok az édesgyökértea alkalmazására.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X