Főoldal > DIÉTA > Ezek az ételek csökkentik az étvágyad!

Ezek az ételek csökkentik az étvágyad!

diétaéhségétkezésétvágyétvágycsökkentésfogyástáplálkozás
0

Írta:

A diétázók nagy ellensége az éhség és a nagy étvágy. A jó hír viszont, hogy ez az ellenség néhány trükkel könnyedén legyőzhető.

 

A legtöbb étvágycsökkentő étel a magas rosttartalmú zöldség, melyek rosttartalma a gyomorban megduzzad, kitágul, teltségérzetet kelt anélkül, hogy felesleges kalóriákat vinnénk be. Amellett, hogy csökkentik az étvágyat, hozzájárulnak a normális anyagcseréhez, így a súlyvesztéshez és a jó megjelenéshez is.

Javítják a hangulatot és csökkentik az étvágyat azok a termékek, melyek a szerotonin szintet növelik: sajtok, túró, zabpehely, banán, diófélék, hüvelyesek–különösen a bab, a lencse, a borsó.

Közismert tény, hogy a csokoládé javítja a hangulatot, de nem mindegy, hogy milyet választunk. Az étcsokoládé hozzájárul az étvágy csökkentéséhez, sok dietetikus ajánlja, hogy egy nehéz munkanap után 2-3 kocka étcsokoládét együnk, így a minimálisra csökkentjük az étvágyat és este elég lesz egy könnyű, kalóriaszegény vacsora is.

etvagycsokk2.jpg ()

A vércukor normál szinten tartásához elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű króm bevitele, így az étvágy is csökkenthető. Remek krómforrások a búza, búzadara, búzacsíra, sörélesztő, máj, feketebors, citromfű, sajt.

A víz és a gyümölcslé is csökkenti az éhségérzetet. Leginkább szénsavmentes ásványvizet igyunk és lehetőleg ne közvetlenül étkezés után (20-30 percet várjunk), mivel ez lassítja az emésztést, azáltal, hogy a gyomorsavat felhígítja.

Csökkenti az étvágyat a gyömbértea is. Reszeljünk le egy gyömbért, adjunk hozzá egy teáskanál mézet és forrázzuk le. Fogyasszuk étkezés előtt: csökkenti az étvágyat, javítja az anyagcserét és növeli a szexuális aktivitást.

Étkezések között, ha szükséges, együnk egy szelet zsírszegény sajtot, natúr joghurtot, kefírt, főtt tojást, igyunk zöld teát kevés mézzel.
Ezzel a pár trükkel sokkal könnyebb lesz átvészelni a diétát.

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X