Főoldal > DIÉTA > Ezek a legjobb antioxidáns italok

Ezek a legjobb antioxidáns italok

antioxidánsdiétaegészségfogyásfolyadékitalvitaminzsírégetés
0

Írta:

Ha már arra figyelsz, hogy milyen ételeket eszel, akkor az sem mindegy, hogy mit iszol. Bármelyik diétát tönkre teszi a cukrozott gyümölcslék, és szénsavas üdítők fogyasztása, ezek helyett inkább válaszd az antioxidáns italokat, mert finomak és egészségesek.

17De mit is tudnak ezek a levek? Az antioxidáns italok hozzájárulnak az emberi szervezet ellenálló-képességének megőrzéséhez és fokozásához. A bélpanaszok kezelését, az emésztés elősegítését, a méregtelenítést az antioxidáns italok fogyasztásával felgyorsíthatod. Rendszeres fogyasztása mellett lelassulnak a szervezetedben olyan folyamatok, mint a betegségek megjelenése, vagy a gyors öregedés. Nagy előnye, hogy nem csak az antioxidánsokat tartalmazzák ezek a levek, hanem vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, valamint többféle jótékony hatású baktériumot is. Nézzük, melyek a leghatásosabbak, melyeket te is egyszerűen elkészítheted.

Vörösbor

A gyümölcsleveken túl egy kis extra is elfér. Több kutatás bizonyította már, hogy hetente pár alkalommal elfogyasztott, 1-1,5 deci jó minőségű vörösbor ugyancsak antioxidáns hatással bír.  Emellett nagyon jó gyulladáscsökkentő, segít a szíved és az érrendszered karbantartásában, és nem utolsósorban kellemes egy hideg téli estén is, ha felmelegít.

Paradicsomlé

A paradicsom gazdag tápanyagokban, antioxidáns hatóanyaga, a likopin pedig rendkívül egészséges. Sok benne a B1-, B2- és a C-vitamin is. A benne lévő béta-karotinnak köszönhetően nemcsak segít megelőzni a rák bizonyos típusait – például a gyomor-, illetve hasnyálmirigyrákot, hanem a bőrödet is széppé varázsolja. Jó hatással van a köszvényre, de csökkenti a reumás és ízületi panaszokat is. A legjobb, ha nyersen turmixot készítesz belőle, ízesítheted borssal és bazsalikommal is.

55819679 - tomato juice

Gránátalmalé

Rengeteg C-vitamint és káliumot tartalmaz, mely a daganatos betegségek mellett segíti a szív- és érrendszeri problémák leküzdését is. Magjai alacsony kalóriatartalmúak, viszont rostokban igen gazdagok, ezért kiválóan alkalmasak méregtelenítésre és súlycsökkentésre egyaránt. A rostoknak köszönhetően javul tőle az emésztés, fokozódik az anyagcsere és a zsírégető folyamatok is könnyebben beindulnak. A gránátalmát azonban sokan nem kedvelik nehézkes tisztítása végett. Ám jó hír, hogy a gránátalmaléhez elég egyszerűen félbe vágni, és citromfacsarón kinyerni belőle a levét.

Fehér tea

A fehér tea valójában egy zöld tea, a feldolgozása miatt nevezik fehérnek vagy szűznek. Mégis a fehér tea kétszer olyan erős antioxidáns hatású ital, mint a zöld tea. Fogyasztásának köszönhetően a szervezetet károsító szabadgyökök jóval kisebb mértékben tudják kifejteni hatásukat. A tea antioxidáns-hatóanyagtartalma a maximumon van. A fehér tea főzete egészen világos, leginkább a fehérborra emlékeztet, ha az íze keserű, túl sokáig, ha pedig ízetlen, akkor túl rövid ideig áztattad. Ha pont jó, akkor naponta érdemes kortyolnod.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X