Főoldal > DIÉTA > A tartós fogyás titka: ez a fűszer

A tartós fogyás titka: ez a fűszer

fogyásfogyókúrakoleszterinköményköménymagrómai köményzsírégetés
0

Írta:

Mi lenne, ha azt mondanánk, hogy van egy fűszer, amit ha rendszeresen fogyasztasz, sokszorosára gyorsíthatod a fogyás folyamatát? Jól hangzik, ugye?

Természetesen a kiegyensúlyozott, friss zöldségekben és gyümölcsökben gazdag táplálkozásra és a rendszeres testmozgásra szükség van az ideális testsúly eléréséhez, emellett azonban érdemes élni a fűszerek jótékony hatásaival is. Különösen egy fűszer lehet a segítségedre, ha a célod, hogy végre megszabadulj a súlyfeleslegedtől. Ez pedig nem más, mint a kömény.

Emésztésjavító, zsírégető, koleszterincsökkentő

A kömény, melyet már az ókori egyiptomiak is előszeretettel használtak, megszünteti a puffadást, serkenti a gyomornedv-termelést, nyugtató, görcsoldó hatású, javítja az emésztést. Mindemellett kiegyensúlyozza a vércukorszintet, csökkenti az éhségérzetet, így segítségével sokkal kevesebbszer tör rád napközben a farkaséhség.

Egy konkrét kutatás szintén fantasztikus eredményre jutott, melyben olyan nőket vizsgáltak, akik szénhidrát- és kalóriacsökkentett diétán voltak. A csoport egyik fele a reggeli joghurtjába keverve minden nap elfogyasztott 3 gramm őrölt köményt, míg a csoport másik felének nőtagjai csupán önmagában ették a joghurtot. Habár mindkét csoportnak sikerült némi súlyfeleslegtől megszabadulnia, a római köményt rendszeresen fogyasztók átlagosan 2 kilóval többet fogytak ugyanannyi idő alatt, ráadásul nagyobb arányban veszítettek a testzsírjukból, valamint a derékbőség és a koleszterin értékeik is látványosabb mértékben csökkentek. A kömény zsírégető hatása tehát nem légből kapott feltételezés, hanem tudományosan bizonyított tény.

60702151 - potato. roasted potatoes. american potatoes with smoked bacon garlic salt pepper cumin dill parsley - herb decoration.

Így építsd be az étrendedbe!

  1. Hints őrölt köményt sütőben vagy roston sült zöldségekre.
  2. Keverd humuszhoz.
  3. Készíts kömény teát. Forralj fel egy evőkanál köménymagot egy bögrényi vízben, hagyd állni 10 percig, és már kortyolhatod is.
  4. Piríts meg egy kevés köménymagot, daráld le kávédarálóban, majd szórj belőle a salátád vagy krémlevesed tetejére. Az íze lencse- vagy bablevessel nagyon jól harmonizál.
  5. Add barna rizshez, melynek igazán egzotikus ízt kölcsönöz, különösen, ha még egy kis olívabogyót is keversz hozzá.
  6. Joghurtba keverve igazi székrekedés elleni csodaszer.
  7. Önts egy kevés olíva- vagy kókuszolajat egy serpenyőbe. Szórj bele egy teáskanál köménymagot, majd lassú tűzön pirítsd addig, míg el nem kezd sercegni (ez néhány másodpercen belül megtörténik). Adj hozzá ¼ evőkanál kurkumát (szintén remek zsírégető), ízlés szerint sót és két főtt, felkockázott krumplit. Süsd őket néha megkevergetve addig, míg szép aranybarnára nem sülnek. Tálald köretként. Ezt a receptet bevetheted legközelebb, ha vendégeket hívsz, garantáljuk, hogy mindenki imádni fogja!

Ne fogyaszd!

Amennyiben kisbabát vársz, kerüld a kömény fogyasztását, ugyanis vetélést is okozhat.

Fotó: 123 RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X