Főoldal > DIÉTA > 10 fogyitrükk, ami tényleg működik

10 fogyitrükk, ami tényleg működik

diétaétkezésfogyáshízáskilótáplálkozástipp
0

Írta:

Már régen próbálod leadni a plusz kilókat? Csak most kezdted, de kéne néhány okos trükk? Ha igen, itt van néhány olyan apróságnak tűnő tipp, mely segítségével könnyebben fogsz megszabadulni azoktól a fránya kilóktól.

1. Légy következetes! Ha kitűztél terveket, azokat be kell tartani, ennyire egyszerű. Azt mondhatnánk, a következetesség mindenek felett! Ha elhatároztad, hogy heti háromszor mész edzeni, akkor bizony hetente háromszor menj is el.

2. Csinálj tervet! A legjobb, ha a hét elején, esetleg vasárnap este csinálsz egy étkezési tervet. Írd bele, mikor mit fogsz enni. Ha van terved, könnyebb betartani és te is tudod, mihez tartsd magad. Sőt, vásárolni is könnyebb lesz így!

3. Kösd le magad! Ahhoz, hogy ne egyél feleslegesen, el kell kerülnöd az unalomból végzett kajálást.

4. Figyelj rá, hogy érzed magad! Ha kevesebb cukrot fogyasztasz, kevésbé fogsz sóvárogni utána – és a gyorsételeket is érdemes elfelejtened! Egyél kis adagokat többször, a nagyobb mennyiségek helyett, és sokkal jobban fogod érezni magad. 14 nap után jelentősen könnyebb lesz a dolog, hidd el.

5. Vidd magaddal!  Reggel csomagold össze a reggelid, az ebéded és a rágcsálnivalód. Ez csak 20 perc reggel, de sokkal könnyebben be tudod majd tartani az étrended, és nem csábulsz el mindenféle egészségtelen ételre, ha tudod, hogy ott van nálad az egészséges.

6. Vissza az alapokhoz! Bármennyire is nevetségesnek tűnik, minden itt kezdődik: edzés, egészséges étkezés, elegendő víz és alvás!

7. Főzz magadnak! Főzz magadnak előre, vasárnap pedig porciózd ki az adagokat a hétre.

8. Keress egy hobbit! Keress egy olyan hobbit, ami leköti a kezedet és figyelmed, ettől nem leszel állandóan éhes és nem fogsz unalmadban enni. Bármit csinálhatsz, amit rég ki szerettél volna próbálni, legyen az akár sport, kézművesség, olvasás. A lényeg, hogy lekössön!

9. Gondolkodj egyszerűen! Kevesebbet eszem, többet mozgok. Ennyi a titok!

10. Ne diétázz! Ez egy életmódváltás, nem fogyókúra. Ha úgy fogod fel mint a saját választásodat, nem fog hiányozni a sok édesség, hiszen nem el vagy tiltva tőlük, hanem így döntöttél.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X