Főoldal > DIÉTA > Ha január, akkor indul a fogyókúra!

Ha január, akkor indul a fogyókúra!

diétaétkezésfogyásfogyókúrakalóriakilólapos haszsírégetés
0

Írta:

Sokak teszik szilveszteri fogadalmaik élére, hogy belevágnak a fogyókúrába. A januári időpont egyáltalán nem véletlen, hiszen ilyenkor lehet leghatékonyabban megszabadulni a fölös kilóktól. Vágj bele te is, hogy eredményesen elérhesd kitűzött célodat!

Látványos eredmény

Keresve sem lehetne jobb időszakot találni, mint a téli hónapokat, ha fogyókúráról van szó, főleg, ha látványos eredményeket szeretnél elérni. Az ünnepek alatt felkúszó kilók mellett a már meglévő fölöslegtől is a leglátványosabban akkor tudsz megszabadulni, ha január elején belevágsz a kőkemény munkába. Tuti, hogy néhány hét után összesúgnak a hátad mögött, de egy-két hónap leforgása alatt nem csak visszanyered alakodat, de sokkal fittebb leszel, mint előtte.

Tavaszra bombaalak

Ha még év elején elkezded a diétát és a testmozgást, épp mire tavasszal a nagykabátot lengébb ruhácskákra cseréled, már bombalakkal büszkélkedhetsz. Ugyanis 3-4 hónap is elég arra, hogy formába hozd magad (utána már „csak” meg kell tartani). A nyári bikiniszezonra pedig valószínűleg még tovább tökéletesítheted a formádat, hogy a strandon is te lehess a legdögösebb csajszi. Azért ez elég erős hajtóerő, nem igaz?

Pretty brunette eating bowl of salad on a sunny day, Image: 217790684, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Wavebreak

Nagyobb motiváció

Mivel télen a hűvösebb időjárás és az ünnepek miatt lényegesen több kalóriát vesz az emberek többsége magához, ez gyorsan meg is mutatkozik pluszkilókban. Ne bánkódj emiatt, inkább fogd fel úgy, hogy így még nagyobb a motivációd arra, hogy elkezdd a fogyókúrát. Ha több a súlyfelesleged, azok sokkal gyorsabban olvadnak le, mintha csak egy-két kiló a cél. Igaz, hogy hosszabb utat kell bejárnod, de a végeredmény egész biztosan téged is kárpótolni fog.

Új lendület

Új év, új fogadalmak, új lendület – legyen ez a jelszavad. Igaz, ami igaz, ilyenkor tényleg sokan érzik magukon a változás szelét. Kapaszkodj meg hát ebbe te is, és használd a kezdeti lelkesedésedet arra, hogy bebizonyítsd magadnak, te is képes vagy a változásra. A lelkesedés néha-néha kikerülhetetlen hullámvölgyekbe fog taszítani, de ha látod magadon az eredményeket, ez további küzdésre fog téged sarkallni.

Sokat teszel az egészségedért

Ha a karácsonyt követő időszakban kezdesz bele a fogyókúrádba, nem csak szépségedért, de egészségedért is rengeteget tehetsz. Gondolj csak bele, hogy az a sok zsíros, nehéz, cukros étel milyen galibákat okozhat akár csak a vércukorszintedben is. Talán nem is baj, ha felkúsztak azok a fránya kilók, ha ez kell ahhoz hogy komolyan elgondolkodj egy egészségesebb életmód kialakításán.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X