Főoldal > DIÉTA > 7 tipp, hogy betartsd az újévi fogadalmaid

7 tipp, hogy betartsd az újévi fogadalmaid

diétaegészségéletmódváltásfogadalomfogyáshízásújévzsírégetés
0

Írta:

Hiába fogadkozol minden évben, legtöbbször már az első akadályoknál meghátrálsz? A következő tippekkel garantáltan el fogod érni a céljaid, és jobb éved lesz, mint valaha!

Egy amerikai kutatás szerint az emberek mindössze 8%-a (!) tartja be hosszú távon a fogadalmait, ez a szám pedig nagyon kevés. Ahhoz, hogy teljesíteni tudd a céljaidat, nem kevés akaraterőre és kitartásra is szükség van – akkor is, ha a mélyponton vagy. Ehhez mutatunk egy kis útmutatást!

A következő tippekkel könnyebben betarthatod a fogadalmaidat, mint valaha!

1. Egészségesebben akarsz étkezni?

Ne az édességfogyasztásod fogd vissza, hanem a zöldség– és a gyümölcsbeviteled növeld! Ha otthon többet találsz ezekből az élelmiszerekből, egyből ezek után fogsz nyúlni a popcorn és a csokis kekszek helyett! Ha pedig egy kis snackre vágysz, ízlésesen tálald a banánt és a narancsot – sokkal csábítóbb lesz bármilyen ropogtatnivalónál!

2. Többet akarsz edzeni?

Kövesd a 10 perces alapszabályt! Ha minden nap csak 10 percet szánsz arra, hogy mozogj, máris teszel az egészségedért! Ezt a tíz perces egy hónap múlva duplázd meg, napi 20 perc pedig hosszú távon is segít fitten maradni. Ha kevésnek érzed a 10 percet, lehetőség szerint ne ülj le a buszon, inkább sétálj a taxizás helyett, vagy használd a lépcsőket a liftek helyett. Sok kicsi sokra megy!

3. Több időt szeretnél az alvásra szánni?

Neked sem elég a nap 24 órája és legtöbbször az alvásidődből csípsz le? A kutatások szerint a 7 óránál kevesebb alvás hosszú távon komoly egészségügyi kockázatokkal járhat (persze, van, akinek ennél kevesebb is tökéletesen elég). Ha állandóan fáradtnak érzed magad a nap folyamán, feküdj le két órával előbb és élvezd ki az édes lustálkodást! A pihenés akkor is a javadra fog válni, ha nem alszol el azonnal.

32657850 - group of new year resolutions post it notes on pink, yellow, orange and green on cork board written with message of diet, join gym, find love, quit smoking and be happy

4. Több időt szeretnél magadra szánni?

Állandóan stresszelsz és idegeskedsz? Egy nagyfokú rendrakásra van szükséged: a fejben és otthon is! A kutatások szerint a monoton takarítás és rendrakás levezeti a feszültséget és segít kiengedni a gőzt. Ha ez megvan, gondold át a fejedben lévő dolgokat és csak azokkal foglalkozz, amik tényleg fontosak neked! A lényegtelen dolgok miatt ne görcsölj, hanem engedd el őket!

5. Szeretnéd valóra váltani az álmaidat?

Ne kezdd a nagy dolgokkal! Haladj apránként a céljaid felé. A világot nem lehet megváltani, de minden nap tehetsz egy kis apró lépést a céljaid felé, ami nem kerül nagy fáradságba! Ha visszanézel, már egy hónap alatt sokat tettél az álmaidért és ki tudja – talán hamarabb megvalósulnak majd, mint gondolnád! A lényeg, hogy higgy magadban, az álmaidban és ne hagyd, hogy bármi eltántorítson!

6. Szeretnél változtatni a külsődön?

Ha nem tudod, hogyan kezdj hozzá, először is keress egy szuper fodrászt! A haj megváltoztatása (egy új fazon, egy új szín) a személyiségedet is befolyásolja, egy hozzáértő fodrász pedig azonnal tudni fogja, milyen stílus áll hozzá a legközelebb!

7. Csökkenteni szeretnéd a kalóriabeviteled?

Először is fogd vissza az édességfogyasztásod: mindenből válaszd a biot, az egészségeset! Ezek után szabadulj meg a cukor-és kalóriadús italoktól: a gyümölcsléktől, a kólától, az energiaitaloktól és a szénsavas üdítőktől is! Nem is gondolnád, hogy mennyi kalóriát tartalmaz egy-egy pohár cukros ital! Ha kísérletezni szeretnél, próbáld ki a kókuszvizet, a cukormentes édesített vizeket és persze a jótékony teákat is, amik közül néhány még az anyagcserét is fel tudja turbózni!

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X