Főoldal > DIÉTA > Új csodaital: a tevetej

Új csodaital: a tevetej

diétaegészségitaltejtevetej
0

Írta:

Mongóliától Dél-Afrikáig a tevetej évszázadok óta kedvelt ital. Itthon még kuriózumnak számít, de íme, 5 ok, amiért érdemes megismerned ezt az egészséges és értékes italt!

Itthon még kevésbé elterjedt, de érdemes megismerned a tevetej jótékony tulajdonságait, ugyanis az egészségedre és a bőrödre is jótékonyan hat!

Tápláló

Lehet meglepő, de a tevetej összetétele hasonlít legjobban az anyatejhez. Ez a tej rendkívül értékes nyomelemeket, ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz, ráadásul kivételesen tápláló energiaforrásként szolgál, így egy stresszesebb időszakban is a segítségedre lehet!

Cukorbetegeknek is jó

A tevetejet cukorbetegek is fogyaszthatják, ugyanis egyedi felépítése az inzulinhoz hasonló tulajdonságokkal ruházza fel. A tevetej fogyasztása mellett bizonyos esetekben kevesebb inzulininjekció beadására lehet szükség, ami kétség kívül az egyik legértékesebb tulajdonsága.

62077252 - chal  beverage of fermented camel milk.popular in central asia .

Emésztési problémákon is segít

A tevetej jó hatással van az emésztésre is, és a tehéntejjel szemben nem okoz puffadást sem, sőt! Ez a tej remek természetes megoldás lehet az emésztési problémákkal küzdők számára, ugyanis segíti az emésztést. Ha szereted a tejet, de gyakran felpuffadsz tőle, válaszd a tevetejet, és a nadrágodat sem kell kigombolnod!

Bőrszépítő

A tevetej C-vitaminban gazdag, és tartalmaz lanolint, valamint elasztint is tartalmaz, így nem csoda, hogy a szépségipar is felfedezte magának. A tevetej kiváló természetes hidratáló és bőrszépítő is egyben, ráadásul a pattanások, aknék elleni küzdelemben is a segítségedre lehet.

Tej-alternatívák

A mandula-, a rizs-, a kókusz- és a szójatej remek megoldások lehetnek akár a laktózérzékenyek számára, akár akkor, ha szeretnénk változatosabbá tenni a tejfogyasztásunkat. Ha az egészséges táplálkozás elkötelezett híve vagy, próbáld ki, és építsd be az étrendedbe a tevetejet is!

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X