Főoldal > DIÉTA > Így fogyj padlizsánnal!

Így fogyj padlizsánnal!

finomfogyáspadlizsán
0

Írta:

A padlizsán egy remek fogyókúrás étel, mivel alacsony szénhidráttartalommal, mégis magas tápanyagtartalommal bír, emellett rendkívül kalóriaszegény

Egy csésze padlizsán 8 gramm szénhidrátot tartalmaz (éppen ezért cukorbetegek is fogyaszthatják), amelyből 2 gramm rostból származik.

Mint alacsony glikémiás indexű étel, a benne található csekély mennyiségű szénhidrát miatt nincs nagy hatással a vércukorszintre (ami az optimális fogyás egyik kulcsa). Bónuszként alacsony nátriumtartalommal bír, antioxidáns hatású vegyületet is tartalmaz, valamint C-vitaminban, káliumban, foszforban, magnéziumban és kalciumban rendkívül gazdag.

Ha egy szuper receptet keresel, hogy megfőzd a padlizsánt (válassz belőle minél keményebbet, a puhuló padlizsán ugyanis gyakran már igen keserű), az alábbi egészséges megoldás közel-keleti ízvilágával garantáltan elnyeri a tetszésedet. Add a kedvenc fehérjeforrásodat ehhez az ételhez és egy igazán teljes, ízletes és úszógumi kímélő étkezést tudhatsz majd magad mögött.

padlizs2.jpg ()

Padlizsán közel-keleti módra

Hozzávalók 4 adaghoz:

2 nagy, meghámozott padlizsán fél centis kockákra vágva
1 kis hagyma felkockázva
2 gerezd fokhagyma felaprítva
32 gramm konzerv egész húsos paradicsom
Olívaolaj
2 evőkanál paradicsompüré
1 ½ teáskanál Garam Masala (indiai fűszerkeverék)
1 teáskanál currypor
¼ teáskanál őrölt szegfűszeg
2 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál méz
½ csésze csirkehúsleves
Só és bors ízlés szerint

Elkészítése:

Vegyél elő egy serpenyőt és hevíts olívaolajat benne. Tedd bele a hagymát és a padlizsánt, és bőségesen sózd, borsozd. Folyamatosan add hozzá a fokhagymát, ameddig a padlizsán nem kap egy kis színt. Ezután következik a paradicsompüré, majd a balzsamecet és melegítsük addig, amíg a folyadék a felére nem csökken. Keverd hozzá a fűszereket, a mézet és a mazsolát. Add hozzá a kézzel összepréselt paradicsomot, és főzd lassú tűzön. Add hozzá a csirkehúslevest és addig főzd így, ameddig be nem sűrűsödik és ragu állagú nem lesz. Kóstold meg és ízlés szerint fűszerezd.

Tápanyag összetétel adagonként: 150 kalória, 4 gramm zsír, 29 gramm szénhidrát, 10 gramm rost, 5 gramm fehérje


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X