Főoldal > DIÉTA > Így élvezd az ünnepeket hízás nélkül!

Így élvezd az ünnepeket hízás nélkül!

diétaéletmódváltásfogyásfogyókúrahízáskarácsonytáplálkozásünnepek
0

Írta:

A legjobb módja annak, hogy egész évben karcsú maradj, ha már az ünnepek alatt megfékezed a súlygyarapodást. A kutatások kimutatták, hogy a téli szünidő alatt az átlagos súlygyarapodás körülbelül fél kiló. Ez nem egy vészes szám, a probléma azzal van, hogy a legtöbb ember soha nem adja le az ünnepek alatt felszedett kilókat.

Ez pedig még rosszabb hír azoknak, akik már túlsúlyosak. Egy 2000 fős vizsgálat kimutatta, hogy a túlsúlyos felnőttek az ünnepek alatt átlagosan újabb 2,5 kilót híztak.

Vészeld át az ünnepeket anélkül, hogy kétszeresére nőne a derékbőséged. Az alábbi 3 hatékony stratégia segítségével az újévi fogadalmad garantáltan nem a fogyással lesz kapcsolatos:

1. Ne várj december utolsó hetéig

A fogyókúrába általában karácsony és újév között vágunk bele, azonban ha csak ekkor kezdesz el egy kímélő diétát, akkor legtöbbször már késő. Minél hamarabb veselkedj neki: mozogj többet, egyél kevesebbet, és ne csokoládé-, és süteménymámorban készülj az ünnepekre. Ha már ilyenkor tudatosabban táplálkozol, és karácsonykor is csak kisebb adagokat fogyasztasz az ünnepi fogásokból, akkor nem kell tartanod a rád rakodó pluszkilóktól.

karietel2.jpg ()

2. Élvezd az ízeket, de mértékkel

Az ünnepek alatt kicsit kikapcsolhatsz, a családoddal és a barátaiddal lehetsz. Ne legyél az az ember, aki főtt csirkemellet eszik párolt brokkolival a sarokban, ameddig mindenki más élvezi a karácsonyi ízeket. Nem tudsz ellenállni anyukád töltött káposztájának és bejgliének? Kóstolj meg mindent, de csak mértékkel! A karácsonyi falatozások után pedig rögtön térj vissza az egészséges étkezési szokásaidhoz.

3. Nassolj egészségtudatosan

Biztos, hogy nem csak diétás falatokkal lesznek tele a vendégségek és a családi ebédek. Ez nem is gond, ha megfelelően kezeled a helyzetet. Először is ne állj mindig a rágcsálnivalók mellett, miközben beszélgetsz a többiekkel, mivel ilyenkor önkéntelenül is nassolni kezdesz. Ha megéhezel, tegyél egy kevés ételt a tányérodra, és ülj le valahol, ne kutyafuttában kapd be a falatokat. A partiételek általában csak felesleges kalóriákat tartalmaznak, akad azonban pár egészséges kivétel, például a friss zöldségek (amiket akár a különböző szószokba is mártogatsz), és a garnélarák-koktél (ami nagyszerű sovány fehérjeforrás).


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X