Főoldal > DIÉTA > Ezeket az ételeket minden nap kellene fogyasztanod

Ezeket az ételeket minden nap kellene fogyasztanod

diétaétkezésfogyásfokhagymatáplálkozás
0

Írta:

Vannak ételek, amelyek annyira egészségesek, és olyan jó hatással vannak a szervezetre, hogy minden nap kellene őket fogyasztani. És

Nem kell feltétlenül drága, különleges étkekben gondolkodnod. Egész egyszerűen figyelj arra oda, hogy ezeket az egyszerű, de nagyszerű élelmiszereket fogyaszd rendszeresen.

Tojás

A tojás talán az egyik legnépszerűbb élelmiszer. Nem csak sütéshez és főzéshez hasznosítható, de önmagában is isteni reggeli vagy vacsora készíthető belőle. Emellett hihetetlenül egészséges, tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, minden olyan összetevővel, amire egy jól működő szervezetnek szüksége van. Ha a koleszterinszinted rendben van, nyugodtan fogyassz minden reggel omlettet, tükör- vagy főtt tojást, hogy jó szolgálatot tehess ezzel egészségednek.

Nyers zöldségek, gyümölcsök

Friss zöldségeket és gyümölcsöket enni minden egyes nap kötelező. De ne elégedj meg csupán egy almával, egészítsd ki főétkezéseidet is egészséges növények rágcsálásával. Felsorolni lehetetlen, mi mindent érdemes magadhoz venni, hiszen szinte mindegyik valóságos vitaminbomba. Ha édesre vágysz, ha nasiznál, válaszd a zöldségek és gyümölcsök végtelen tárházát. Nem csak immunrendszeredet erősíted meg vele, de emésztésed is sokat javul majd.

Fokhagyma

A fokhagyma egy olyan csodanövény, aminek jótékony tulajdonságait nagyon hosszan lehet sorolni. Többek között csökkenti a szívbetegségek és a rák kialakulásának kockázatát, de a tüdő működésére is pozitív hatással van. Ha minden nap eszel belőle egy-két gerezdet, olyannyira megerősíted immunrendszeredet, hogy a betegségek egész biztosan messzire el fognak kerülni.

Zab

A zab, zabkása ma már egyetlen háztartásból sem hiányozhat, hiszen rendkívül egészséges eledel, és igen gyorsan és egyszerűen tökéletes reggeli vagy desszert készíthető belőle. Hihetetlenül tápláló étel a zab, amely tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, valamint kipucolja a beleket, és felszámolja a székrekedést. Vérszegénység ellen is kiváló, emellett magas vérnyomás és koleszterin csökkentő tulajdonsága is ismert. Kötelező minden nap fogyasztanod egészséged érdekében.

Olajos magvak

Az olajos magvak nem csak finomak, de szuper jótékony hatással vannak a szervezetre. Védik a szívet és érrendszert, csökkentik a rák kialakulásának kockázatát, gyulladáscsökkentő hatással is bírnak, sőt még a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának az esélye is kevesebb, ha sokat fogyasztasz olajos magvakat. Legyen szó dióról, mogyoróról, fenyőmagról, tökmagról, nyugodtan fogyassz belőlük napi egy marékkal, ezzel is áldozva egészséged oltárán.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X