Főoldal > DIÉTA > A legegészségesebb reggelik a táplálkozási szakemberek szerint

A legegészségesebb reggelik a táplálkozási szakemberek szerint

egészségenergiagyümölcsreggeli
0

Írta:

Nem kell senkit sem emlékeztetni arra, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése. Azonban szükséged lehet néhány új ötletre, hogy mit válassz a reggeli rohanásban. Az alábbi verziók (ételek és italok egyaránt) a táplálkozási szakértők kedvencei, garantáltan szuperfinom és egészséges megoldások reggelire.

 

Görög joghurt

Érdemes a görög joghurtba fél kanál vaníliás fehérjeport tenned, valamint egy kevés diót és a gránátalma bogyótermését. A görög joghurt kétszer annyi fehérjét tartalmaz, mint a hagyományos joghurtok, és jóval krémesebb is. A fehérjepor egy adag fehérjét és a vanília aromáját teszi hozzá a reggelidhez, míg a gránátalma termése tele van a leghatékonyabb antioxidánsokkal. A dió omega-3 zsírsavat tartalmaz, a kutatások szerint a rendszeres napi fogyasztásával megelőzhető (a korból adódó) kognitív funkció csökkenése.

reggeli2.jpg ()

Zöldség omlett

Készíts egy alacsony kalóriatartalmú omlettet tojásfehérjéből hagyma, spenót, brokkoli és feta sajt felhasználásával. Egy marék bogyós gyümölccsel, vízzel és egy pohár turmixszal kiegészítve egészen ebédig jóllakott leszel tőle. Az omlett tele van fehérjével, ami stabilan tartja a vércukorszintedet. A reggeli müzlik és gabonapelyhek szinte csak szénhidrátot tartalmaznak, amitől éhes maradsz, ezért nem csoda, ha nem sokkal az étkezés után újra enni akarsz. A zöldséges omlett akkor is tökéletes reggeli, ha gluténmentes étrendet követsz.

Sovány tejeskávé

Ha valóban csak perceid vannak indulás előtt, válassz egy tápláló, „folyékony” megoldást. Útközben térj be egy kávézóba egy háromdecis tejeskávéért sovány tejjel és cukor nélkül. Ez ugyanannyi fehérjét tartalmaz, mint két tojás és a napi kalciumszükségleted felét. A tejeskávé ideális esetben forró, ezért rendkívül jólesik a hidegben, nyáron pedig előnyben részesítheted a jeges verzióját. Egészítsd ki egy darab szezonális gyümölccsel, mint amilyen a narancs, az alma, a körte, vagy a banán.

Zöldség turmix

Érdemes a reggeleket egy zöldség turmixszal kezdened, így ugyanis a szervezetedbe közvetlenül jutnak be az értékes tápanyagok és ásványi anyagok. Amikor a reggeli italodat olyan ötcsillagos zöldségekből készíted el, mint a zeller, vagy a római saláta, a frissítő zöldségturmix gyönyörű bőrt, erős és fényes hajat, valamint rengeteg pluszenergiát eredményez.

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X