Főoldal > DIÉTA > A 10 legjobb étel súlyvesztéshez

A 10 legjobb étel súlyvesztéshez

diétaételétkezésfehérjefogyásfogyókúrasúlyvesztésszénhidráttápanyagtáplálkozászsírzsírégetés
0

Írta:

Szeretnél fogyni, de imádod az ételeket is, és eszed ágában sincs koplalni! Helyes! Segítünk, hogy milyen finomságokat válassz, amik még a diétádat is támogatják!

A fogyás egyik legjobb módja, ha az egészségtelen összetevőket egészségesre cseréled. Ez nem csak az általános egészségi állapotodon fog javítani, de kontrollálja az éhségérzeted, felpörgeti az anyagcseréd, stabilizálja a vércukorszinted és segíti a kalóriaégetést. A magas víztartalmú gyümölcsök, a sok rosttal bíró zöldségek, de akár a sovány húsok, csak pár példa az egészséges ételek közül.

1. Bőr nélküli csirke és pulyka

A fehérje fogyasztása segít az izomépítésben és az anyagcsere gyorsításában. Abban is segítségedre lehet, hogy tovább jóllakottnak érezd magad, amivel könnyen csökkentheted a bevitt kalóriák számát. A legjobb forrása a sovány fehérjének a bőr nélküli csirke- vagy pulykamell.

2. Bogyós gyümölcsök

Ezek a lédús ételek 75%-ban vizet tartalmaznak, ami azért jó a gyomrodnak, hogy tovább jóllakottnak érezze magát. A legjobb lédús gyümölcsök közé tartozik az áfonya, vörösáfonya és eper, melyek szintén nagyon sok rostot tartalmaznak, ami szintén segít a fogyásban.

3. Alacsony zsírtartalmú tejtermék

Az alacsony zsírtartalmú és zsírmentes tejtermékek, például joghurt, tej és sajt nagyon jók a vércukor szabályozásában. Az eredmények azt mutatják, hogy a tejtermékek fogyasztása hatékonyan csökkenti a cukros édességek utáni vágyat.

4. Tenger gyümölcsei

Az ilyen omega-3-ban gazdag ételek „jó” zsírokkal látják el a testet, egészségkárosító hatás nélkül. A legjobb forrása az omega-3-nak a hering, lazac, makréla, fogyaszd őket rendszeresen.

5. Saláta

Egy finom fejes saláta támogatja a fogyási céljaidat, ugyanis alacsony a kalóriatartalma, de sok benne a víz. Néhány alacsony kalóriatartalmú zöldséget, mondjuk paradicsomot, répát, uborkát hozzáadva tovább növelheted a rostbevitelt. Cukros, zsíros, majonézes öntet helyett pedig használj citromot, olívaolajat!

Close up of whole butter lettuce 
credit: Marie-Louise Avery / thePictureKitchen / TopFoto, Image: 81918355, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, thePictureKitchen

6. Zöld zöldségek

Maradj hosszú távon jóllakott és kontrolláld az étvágyad zöld színű zöldségek segítségével, mint amilyen a brokkoli, káposzta és spenót. A kelbimbó, articsóka, olíva és spárga szintén magas víztartalmú zöldségek, ezeket is bátran eheted.

7. Teljes kiőrlésű gabonafélék

A  teljes kiőrlésű élelmiszerek tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal és rosttal,  és bár magas szénhidráttartalmúak, a bennük lévő rostnak köszönhetően segítenek fogyni, mert megkönnyítik az emésztési folyamatokat. Mivel lassú felszívódásúak, sokáig a jóllakottság érzésével látnak el extra kalóriák nélkül.

8. Bab

A magas fehérjetartalmú babok csökkentik az étvágyat, a gyomrodat pedig elégedetten tartja. A legjobb bab, ha fogyni szeretnél, a fekete bab.

9. Olajos magvak

A magvakban található zsírok stabilizálják a vércukorszintet és mérséklik az étvágyat. Ezek az egészséges zsírok még a fogyásban is segítenek. A legjobb választás a pekándió, mandula, mogyoró, brazil dió, pisztácia, makadámdió és dió.

10. Zabkása

A zab alapvetően elég gazdag rostban, ami az emésztési folyamatokat jótékonyan befolyásolja. Éppen ezért gyorsítja az anyagcserét, javítja az emésztést, sokáig tartó jóllakottságot ad, mert nem emeli az inzulinszintet. Ha feldobod némi bogyós gyümölccsel és magvakkal, egyszerre három legyet is üthetsz egészséges, fogyást támogató ételeket tekintve.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X