Főoldal > DIÉTA > 6 étel, ami reggelire és vacsorára is szuper

6 étel, ami reggelire és vacsorára is szuper

banánchia pudingmelegszendvicsreggelitojásvacsorazabpehely
0

Írta:

Nem kell mindig túlkombinálni az étkezést: ha ugyanazt az ételt eszed reggel és este, nemcsak a pénztárcád, de a hasad is hálás lesz a finom falatokért!

Ugyanazt enni vacsorára, mint amit reggelire ettél? Ez egyáltalán nem rossz dolog, mert így biztosan olyat eszel, amit szeretsz, és kevesebb ételből is képes leszel íncsiklandó fogásokat varázsolni – és még a súlyod miatt sem kell aggódnod, ha ezeket az ételeket választod reggelire és vacsorára is!

1. Egyél tojást

Az egyik legjobb és legolcsóbb reggeli a rántotta, ráadásul szuperegészséges is tojást fogyasztani. Tele van fehérjével és aminosavval, omega3-zsírsavakkal, luteinnel és B-vitaminokkal, amik nemcsak az agy megfelelő működéséhez járulnak hozzá, de az edzés közbeni izomépítést is jelentősen támogatják. Szóval, miért is kéne lemondanod róla?

2. Ne vond meg magadtól a bacont

Kiderült, hogy a főleg egészségtelennek beállított ételnek több pozitív, mint negatív hatása van! A bacon többek között csökkenti a rossz koleszterinszintet, de tele az omega-6 zsírsav tartalmának köszönhetően erősíti az immunrendszert és az ízületeket is! Ha a legközelebb a „túl zsíros” jelszóval utasítanád el a nagyid házi szalonnáját, gondolj a jótékony hatásaira!

3. Kényeztesd magad melegszendviccsel

Nincs is jobb, mint egy finom, teljes kiőrlésű kenyérből készült melegszendvics! A kenyér tele van élelmi rosttal, a legkülönfélébb egészséges tápanyagokkal, de szépíti a hajat, a körmöt és a bőrt is! Ha a tönkölybúzából készült kenyeret választod, még jobban jársz: tele van ugyanis B-vitaminnal, cinkkel és vassal is.

18727062 - scrambled egg

4. Falatozz zabpelyhet

A gabonafélék „királya”, hiszen a legkülönfélébb ásványi anyagokkal rendelkezik, nagyon tápláló és sokféleképpen fogyasztható: tejjel, zabkásaként, joghurtokba keverve, saláták mellé és még sorolhatnánk. Ne sajnáld vacsoraként fogyasztani, hiszen tudományosan is bebizonyították, hogy ha legalább heti 3-szor eszel zabpelyhet, csökken a vérnyomásod és a koleszterinszinted is!

 5. Banánozz kedvedre

Éhgyomorra nem ajánlatos fogyasztani, viszont egy könnyű reggeliként vagy vacsiként kiváló választás a banán. Hogy miért? Sok benne a kalória, ezért teltségérzet okoz, de kitűnő immunerősítő is: ha betegeskedsz, mindenképpen tarts otthon belőle egy kilót! Összeaprítva, mézzel leöntve kitűnő gyümölcssaláta, de turmixként fogyasztva is szuper választás.

6. Egyél palacsintát chia-módra

Egyre nagyobb rajongótábornak örvend a vacsorának és reggelinek is kiváló chia mag! Nagyon könnyű alkalmazni, mert tulajdonképpen bármibe beleszórhatod: főételbe, húsok mellé, köretekbe, pudingokba, joghurtokba, tejbe, süteményekbe. A lényeg, hogy az étkezés előtt mindenképpen áztasd be a magokat! Miután megvan, kezdj neki a teljes kiőrlésű liszttel készült palacsintatészta kikeverésébe, és süsd meg kókuszolajon! Ez a tápláló étel nemcsak finom, hanem jót tesz a szívnek, az agynak, az anyagcserének, az emésztésnek és a bőrnek is – tehát kár lenne kihagyni az étrendedből.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X