Főoldal > DIÉTA > Egyél minél több C-vitaminban gazdag guavát

Egyél minél több C-vitaminban gazdag guavát

antioxidánsguavagyümölcsvitamin
0

Írta:

Kóstold meg az egzotikus guavát!

Szereted, ha egy gyümölcs mindamellett, hogy finom, rengeteg jótékony hatással is van szervezeted működésére? Vágysz újabb, izgalmasabb, különlegesebb ízekre? Akkor itt az ideje, hogy megkóstold az egzotikus guavát.

Ne felejts el guavát szedni, ha épp Közép-Amerika trópusi területein kalandozol. De ne ijedj meg, nem kell olyan messzire menni érte. Ez a zamatos gyümölcs már Magyarországon is beszerezhető. Többnyire nyersen fogyasztják, de befőttként ízletes desszertként is tálalható. Gyümölcslevet is készítenek belőle, amit a szomjoltáson kívül különböző ételek (elsősorban édességek) ízesítésére is használnak. Olvass tovább, hogy megtudd, miért érdemes a te étrendedbe is beilleszteni a guavát.

Élesíti a látást

Az utóbbi időben, mintha kicsit elhomályosodnának előtted a dolgok? Vagy csak szeretnéd megelőzni a látásromlást? Fogyassz sok-sok guavát, hiszen a benne található anyagok nagyban hozzájárulnak éles látásod megőrzéséhez.

Gátolja a bőr öregedését

Mivel szuper antioxidáns-forrás, ezért a betegségek mellett segít megelőzni a bőr korai öregedését is. A benne található A- és C-vitamint konzerválja fiatalságodat, és mindemellett még az immunrendszeredet is erősíti.

Javítja a pajzsmirigyműködést

Pajzsmirigyproblémákkal küzdesz? A guava segít egészséges szinten tartani rakoncátlankodó pajzsmirigy működésed. Sokkal jobb, mint gyógyszerekkel tömni magad. Egy próbát mindenképpen megér, nemde?

Serkenti az agy vérellátását

A friss memória és elme minden életkorban szükséges, és ha még tudsz is tenni ezért, akkor egyenesen elvárható. Ha rendszeresen fogyasztod ezt a fincsi gyümölcsöt, sokat javulhat agyad vérellátása.

, Image: 199538355, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

Csökkenti a magas vérnyomást

Magas a vérnyomásod, de nem szeretnél ilyen fiatalon gyógyszert szedni? Teljesen érthető, ha ebben a helyzetben először a természetben keresed a gyógyírt problémádra. Mázli, hogy a guava ebben is segít.

Felpörgeti az anyagcserét

Úgy érzed, nem megfelelően működik az emésztőrendszered? Gyakran küzdesz szorulással? Lehet, hogy csak az a probléma, hogy nem eszel elegendő rostot. Mivel a guava rengeteg rostot tartalmaz, egész biztosan hozzájárul a megfelelő emésztéshez, de még a fogyókúrádhoz is.

Kiváló folsavforrás

Épp babát vársz, vagy tervezed a gyermekáldást? Akkor egészen biztosan hallottál a kismamák megfelelő mennyiségű folsav bevitelének fontosságáról. Igen, a guava ebben is nyerő: rengeteg folsav található benne.

Cukorbetegek is fogyaszthatják

A cukorbetegeknek nagyon oda kell figyelniük, hogy milyen ételeket esznek. Ami hirtelen emeli meg az inzulint, az minden esetben tiltólistás. A guava szerencsére diabétesz esetén is fogyasztható: mivel alacsony a glikémiás indexe, a vércukrot sem emeli meg a kelleténél jobban.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X