Főoldal > DIÉTA > Az 5 leghatásosabb zsírégető ital

Az 5 leghatásosabb zsírégető ital

diétafogyásfolyadékfolyadékbevitelhatásositalzsírégetés
0

Írta:

A nagyobb mennyiségű folyadékbevitel hatékonyan hozzájárul a súlyvesztéshez. Víz nélkül az anyagcserénk kevésbé aktív, hiszen ez az első számú oldószer a testünkben. Egy dehidratált test kevesebb energiával rendelkezik, így a kalóriákat is lassabban égeti el. Éppen ezért fogyassz a nap folyamán minél több ásványvizet!

Lehetőleg a szénsavmentes változatát részesítsd előnyben, és naponta minimum két liter folyadékot igyál. Az alapvető vízszükségleted mellett rásegíthetsz a diétádra más italokkal is, nézzük, melyek ezek.

Zöld tea

A zöld teában a katekin és a koffein hatásos kombinációja fokozza a szervezetedben a zsírok lebontását. A kutatások kimutatták, hogy ha naponta iszol zöld teát, azzal 24 óra alatt 3,5%-kal tudod felgyorsítani az anyagcserédet. Ahhoz, hogy elérd ezt a hatást, naponta 3 csésze erős zöld teát kellene elfogyasztanod.

shutterstock_67174936.jpg ()

Kávé

Azt régóta tudjuk, hogy a koffein stimulálószer, éppen ezért a teljesítménye javítása érdekében sok élsportoló alkalmazza, például a futók is. Ezen kívül kiváló zsírégető is, a kávéban található koffein miatt a szervezeted akár 75-tel több kalóriát is elégethet egy nap. Az azonban helytelen, ha a zsírégetés lehetősége felülírja az orvosi utasítást. Ha esetleg az egészséged érdekében nem ihatsz koffeintartalmú kávét, akkor ezt tartsd be mindenképpen.

Alacsony zsírtartalmú tej

A legújabb kutatások kimutatták, hogy a kalcium amellett, hogy a csontjaid számára nélkülözhetetlen, hatékonyan felpörgeti az anyagcserédet is. A zsírszegény, a zsírmentes, és a lefölözött tej segít a súlycsökkentésben, a kutatások szerint pedig a magas kalciumbevitel (1000 milligramm, vagy afelett) több mint 18 hónapon keresztül, a testzsír tömegének a csökkenéséhez vezet.

Grapefruitlé

A grapefruit a diétázók egyik legkedveltebb gyümölcse. Ha minden étkezés előtt megiszol egy deci frissen facsart grapefruit levet, átlagosan 12 hét alatt akár másfél kilótól is megszabadulhatsz diéta nélkül. A grapefruit felpörgeti az anyagcserédet, és nem utolsó sorban magas a víztartalma is.

Zsírégető turmix

Próbáld ki ezt az 5 perc alatt elkészíthető turmixot, ami garantáltan feltölt energiával, és az anyagcserédet is mozgásban tartja.

Hozzávalók 2 adaghoz:
1 bögre fagyasztott eper
1 banán
1 bögre alacsony zsírtartalmú tej
1 kanál szójafehérje
2 evőkanál őrölt lenmag

Engedd fel a fagyasztott epret, majd keverd össze a többi hozzávalóval. Magas fokozaton turmixold össze fél percig, vagy ameddig csomómentes nem lesz.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X