Főoldal > DIÉTA > 7 étel, ami turbófokozatra kapcsolja az anyagcseréd

7 étel, ami turbófokozatra kapcsolja az anyagcseréd

anyagcserediétaétkezésfogyásmetabolizmus
0

Írta:

Ne hagyd, hogy az anyagcseréd lelassuljon, gondoskodj róla, hogy mindig jól működjön!

1. Van, aki forrón szereti

A chili, a cayenne bors és a különböző csípős szószok pikáns ízt kölcsönöznek az ételeidnek, és még az anyagcseréd is szárnyalni fog tőlük! Általuk ugyanis ezek a folyamatok akár 20 százalékkal is gyorsabbak lehetnek. Ki hinné, hogy például egy fűszeres burrito ilyen csodákra képes?

2. Bólints a bogyósra!

Magas rosttartalmukkal a bogyós gyümölcsöknek megkülönböztetett szerepet kell játszaniuk az étrendedben. A bennük rejlő természetes gyümölcscukor az édesszájúak igényeit is tökéletesen kielégíti, ráadásul jó hatással vannak az emésztésre is. Ezért, ha valami finomra és egészségesre vágysz, ne feledkezz meg a vörös áfonyáról, a szederről vagy – az ősz beköszöntével – a lédús szőlőről sem!

3. Hallal az elismerő pillantásokért

Szintén kiváló fogyókúrás étel például a lazac, amelyet heti rendszerességgel ajánlott fogyasztani. A benne található omega-3 zsírsav teszi igazán elengedhetetlenné. Ez a szervezet számára nélkülözhetetlen zsírsav, nemcsak hogy fokozza az anyagcserédet, de az energiaszintedet is fellendíti, és a bőrödet is csodásan ragyogóvá varázsolja.

shutterstock_7947646.jpg ()

4. Sok-sok zellert!

A zeller pontosan egy olyan zöldség, amelynek emésztéséhez és felszívódásához több energiát használunk fel, mint amennyit beviszünk vele a szervezetünkbe. Ezért ezentúl az ebédre szánt levesedet mindig bolondítsd meg egy kevés zellerrel!

5. Szeresd meg a zabot!

A zabkása lassítja a glükóz bekerülését a véráramba, rosttartalmának hála sokáig telítve érzed magad tőle, ráadásul az anyagcserére is jó hatással van. Próbáld ki a zabot reggeli gyanánt, a dupla élvezet kedvéért pedig spékeld meg egy kis áfonyával is! Meglátod, a zab valódi áldás lesz a szervezetedre számára.

6. Kell a káposzta!

Igazából bármi, ami a káposztafélék családjába tartozik, megteszi kellő hatását. Fogyaszd előszeretettel ezeket a zöldségféléket: a brokkoli, a karfiol és a káposzta is kiválóan javítja a nők anyagcseréjének működését.

7. Levesezz!

Egy amerikai orvosi egyetem tanulmánya azt állapította meg, hogy azok az emberek, akik az étkezés előtt egy tál levest is ettek több kilót adtak le, mint azok, aki nem éltek ezzel a lehetőséggel. A leves háromnegyed részt vízből áll, növeli az anyagcsere sebességét, és az emésztésre is kedvező hatást gyakorol. Ragaszkodj a zöldségekkel felturbózott, húsleves alapú változatokhoz, ellenben óvakodj a krémlevesektől, mert ezek csak gyarapítják a bosszantó pluszkilók számát!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X