Főoldal > DIÉTA > 4 tuti diétás tipp – vesd be még idén!

4 tuti diétás tipp – vesd be még idén!

diétaétkezésfogyásfogyókúrakiló
0

Írta:

Tippjeinkkel most megtudhatod mire érdemes odafigyelned, hogy megszabadulj a felesleges kilóktól, és tartani tudd a súlyod.

 

Étkezz naponta ötször!

Ez több szempontból is ideális. Egyrészt szinten tartja a vércukorszinted, így elkerülöd azt, hogy rosszul legyél, vagy hazatérve a farkaséhségtől vezérelve kifoszd a hűtőt. Illetve elkerülöd azt, hogy folyamatosan azon filózz, hogy mit kellene ebédre, vacsorára enned, és mire odajutsz, elpusztíts egy hadseregnek való élelmet. Ez különösen az érzelmi evők számára lehet fontos. A napi ötszöri étkezés ezen túl az emésztést is elősegíti, nem engedi, hogy az anyagcseréd lelassuljon.

Kerüld a fehér lisztet!

Nem kell lemondanod a tészta és a kenyér élvezetéről, pusztán kerüld a többszörösen feldolgozott élelmiszereket, és a fehér lisztből készült tészta és kenyér helyett válaszd a teljes kiőrlésű változatot. Jobban laktat, sokkal több értékes tápanyagot tartalmaz, és a vonalaidat is sokkal jobban meg tudod őrizni velük.

4tipp2.jpg ()

Ne dézsmálj éjszaka!

Bár rengetegszer hallhattuk, hogy ne együnk késő este, valójában nem az a lényeg, hogy mikor eszel, hanem, hogy mennyit. Tehát ha este 9 után tör rád az éhség, sokkal többet számít az alakod szempontjából, hogy salátát eszel, vagy egy púpozott tányér pacalt, mint az, hogy a nap melyik időszakában étkezel.

Mértékkel a desszerttel!

A desszert egy alattomos dolog. Még ha rendesen be is lakmároztál, egyszer csak felbukkan a süteményes tálca, és máris úgy érzed, hogy maradt még azért hely egy-két krémesnek. Különösen veszélyesek a gyorséttermekbe kínált desszertek, melyek általában igen nagyok, és egy csokis desszerttel akár egy napi kalóriaadagodat is magadhoz veheted. Ha mindenképp desszertre fáj a fogad, készítsd el magadnak. Lehetőleg a gyümölcsök domináljanak benne, lehet az gyümölcsös piskóta vagy gyümölcspuding.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X