Főoldal > DIÉTA > Létezik: gyors fogyás, hosszútávú eredmény

Létezik: gyors fogyás, hosszútávú eredmény

diétafogyásfogyókúragasztrotáplálkozás
0

Írta:

Biztosan te is kipróbáltál néhány villám-diétát, és talán sikerrel is jártál, hiszen beljebb húzhattad az övet. De az általános módszerek, mint a léböjt, az étkezések kihagyása, a kalóriabevitel komoly csökkentése nem tartható fent hosszútávon, így ami lement, valószínűleg vissza is jön majd, ha visszatérsz a normál étkezési szokásaidhoz.

A következő hat pontból megtudatod, hogyan diétázhatsz az egészségedre nézve biztonságosan, a testsúlyod tekintetében pedig jojó-effektus nélkül!

1. Léböjtök

Teljes léböjt helyett inkább napi egy étkezést helyettesíts gyümölcslével, de nagyon jó lehet egy finom turmix is, így a rostokat is megkapja a szervezeted. De az is kitűnő megoldás, ha főételként önmagában, kis mennyiségű fehérjével és teljes kiőrlésű gabonával fogyasztod el az egész gyümölcsöt vagy zöldséget.

2. Étkezések kihagyása

Fordítsd meg: iktass be inkább több, de kisebb étkezést, például egy doboz joghurtot, egy marék diót, vagy egy fél teljes kiőrlésű kenyérből készült szendvicset. Gondoskodj róla, hogy mindig legyen a táskádban kis kiszerelésű, hordozható élelmiszerekből, amelyek tartalmaznak fehérjét és szénhidrátot. Ez szükséges ahhoz, hogy stabilizáld a vércukorszintedet és valóban elűzhesd az éhségedet. Ha nem tudsz ennyiszer enni, akkor se hagyj ki főétkezést, csak a nassolást. Fókuszálj a kisebb, de tápanyagokban gazdag ételekre, és próbáld elkerülni az extra snackeket!

3. Drasztikus kalóriacsökkentés

Nem túl jó ötlet, mert lelassítja az anyagcseréd működését, és hosszú távon meggátol a fogyásban. Iktass be 5-6 250-300 kalóriás étkezést, ez segíteni fog majd a fogyásban. Arra figyelj, hogy naponta legalább 1400-1700 kalóriát vigyél a szervezetedbe.

4. Megduplázott edzés

Mozogj egy picivel többet, és egyél egy kicsit kevesebbet. Ugye jobban hangzik? Ez abban is segít, hogy az egészségesebb táplálkozásra összpontosíts, és csökkentsd a sportsérülések rizikóját. De bevetheted azt is, ha nagyon magas intenzitáson edzel ugyanannyi ideig. A kemény munka után át fogod gondolni, hogy ezután mit érdemes megenni és mit nem.

hosszutav2.jpg ()

5. Egy teljes ételcsoport kiiktatása

Ha nincs semmilyen élelmiszer-intoleranciád, nem érdemes, sőt veszélyes kiiktatni egy teljes élelmiszercsoportot, kivéve ha ez a csoport a junkfood. A jó szénhidrátokra és zsírokra azonban szüksége van a szervezetednek!

6. Méregtelenítés

Ha a szervezeted természetes méregtelenítő szervrendszerét szeretnéd erősíteni és fenntartani az egészséges testsúlyodat, akkor fogyassz zöldségeket, teljes kiőrlésű gabonát, fehérjét, egészséges zsírokat, zsírmentes tejtermékeket, gyógynövényeket és fűszereket, így a szervezeted az emésztési folyamaton keresztül képes folyamatosan megtisztulni.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X