Főoldal > DIÉTA > Ezért egyél sok kivit

Ezért egyél sok kivit

C-vitaminegészséggyümölcskivivitamin
0

Írta:

Szerencsére az őszi gyümölcsök még rendelkezésünkre állnak, ám hamarosan beköszönt a tél, és a friss gyümölcsök kínálata igencsak leszűkül. Ám szerencsére a déligyümölcsök ilyenkor is elérhetőek, a kivi fogyasztása pedig különösen ajánlott a hideg hónapokban.

Jót tesz az emésztésnek

Mivel a kivi tele van rosttal, ezért hatékonyan támogatja az egészséges bélműködést. Ha a székrekedés nálad mindennapi problémát jelent, fogyassz sokat ebből a zöld gyümölcsből, és az mellékhelyiséget is gyakrabban és eredményesebben látogatod majd.

Jótékonyan hat a szív- és érrendszerre

Szívünk és érrendszerünk egészséges az egyik legfontosabb, hiszen a vérkeringés minden szervünkre hatással van. Óvd az egészségedet te is rendszeres testmozgással, helyes táplálkozással, és fogyassz sok-sok kivit, mert nagyon jó hatással van a szívre és az erekre is.

Vérszegénység ellen is kiváló

A vashiány és vérszegénység sajnos nagyon sok nőt érint. Érdemes neked is laborvizsgálatra időpontot kérni, ha erre gyanakszol. Ha biztosan tudod, hogy vérszegény vagy, egyél sok kivit, hiszen a gyümölcs segíti a vas felszívódását a szervezetben, így a vérszegénységet is enyhíteni tudod.

Javítja a látást

Szemüveget viselsz, vagy éppen csak félted szemed világát, mert sokat ülsz a monitor előtt? Képzeld, a kivi a szem egészségére is igen jótékonyan hat, és rendszeres fogyasztása akár a látást is javíthatja. Vigyázz erre a fontos szervedre, és tegyél meg mindent a látásromlás megelőzése érdekében.

24880401 - glass of kiwi juice with fresh fruits on wooden table

Légzőszervi betegségek ellen is hatásos

A kivi még olyan komoly betegségek ellen is hatékony tud lenni, mint az asztma. A kiviben lévő anyagok ugyanis enyhítik a köhögést, zihálást, és egyéb légzőszervi megbetegedések tüneteit. Mindenképpen érdemes megszeretned ezt a szőrös külsejű gyümölcsöt, ha bármelyik problémában érintett vagy.

Erősíti az immunrendszert

Magas C-vitamin tartalma miatt a kivi erősíti a szervezet védekezőképességét. A betegségek megelőzése érdekében jól teszed, ha minden nap eszel egyet, és így immunrendszeredet kellőképpen megtámogathatod, hogy ne az ágyban kelljen töltened a hűvösebb évszakokat.

Széppé varázsolja a bőrt

A C-vitamin nem csak immunrendszeredet, de bőrödet is védi. Méghozzá az idő előtti ráncosodástól. Aki sok C-vitamint visz be szervezetébe, az hatásosan késlelteti a bőr öregedését, hogy az hamvasságát, üdeségét minél tovább megtarthassa. Eheted magában vagy más gyümölcsökkel, gyümölcssalátaként, a lényeg, hogy fogyassz sok kivit, ha az egészséged mellett a szépséged is fontos számodra.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X