Főoldal > DIÉTA > A legjobb természetes étvágycsökkentők

A legjobb természetes étvágycsökkentők

diétaéhségéhségcsökkentőételétkezésétvágyfogyás
0

Írta:

Imádsz nassolni és ez sajnos a súlyodon is meglátszik? 10 olyan szuper ételt mutatunk, amitől nem hízol, viszont kevesebbet fogsz enni!

Zöld tea

Ha a fogyasztó hatású kávét kihagyod a napi rutinodból, akkor sem kell elkeseredned! A zöld tea hasonlóan kedvező értékekkel rendelkezik, sok benne a koffein és eltelíti a gyomrot, plusz, még azt is megakadályozza, hogy az elfogyasztott glükóz (cukor) beépüljön a zsírsejtekbe, ami a későbbiekben inzulinrezisztenciát és cukorbetegséget okozhat.

Wasabi

Imádod az ázsiai konyhát? Jó hírünk van! A nyers ételek, élükön a japán vízitormával, vagyis a wasabi nagyon egészségesek. A wasabi különleges, erős íze pedig pillanatok alatt megtölti a gyomrod, csakúgy, mint a chili paprika. Ha még aknék, sebek és pattanások is megkeserítik az életed, duplán fogyaszd, hiszen gyulladáscsillapító hatása is közismert.

Étcsokoládé

Örökös csokifüggő vagy és nem tudsz leszokni róla? A legalább 70% kakaótartalommal rendelkező csokoládék keserű íze elveszi az étvágyat, ezért kevesebbet fogsz enni. A benne található szterainsav zsírsav ráadásul lassan emésztődik, tehát később fogsz újra megéhezni.

Fahéj

Legközelebb, ha müzlit, zabkását, gyümölcsöt, vagy kávét fogyasztasz, hints rá bőséggel fahéjat, hiszen segít optimalizálni a vércukorszintedet és kontrollálja az étvágyadat! Érdekesség, hogy a gyömbér és a szegfűszeg is hasonló tulajdonságokkal rendelkezik.

Tofu

 A paleo étrend egyik alapétele, ami szigorúan növényi eredettű: szójatejből és tehéntúróból készül el. Alapvetően ízetlen és szagtalan, viszont sok benne a fehérje, ezért sokan fogyasztják hús helyett. Lehet főzni, párolni, grillezni, de nyersen is jól megállja a helyét – a lényeg, hogy a kiegyensúlyozott étrend jegyében ne fogyaszd túl sokszor.

Lenmag

Az antioxidánsok, az egészséges zsírsavak és a növényi rostok tökéletes kombinációja, amit nagyon sokféleképpen lehet fogyasztani (akár joghurtba, müzlibe szórva is). Segít, hogy kevésbé legyél kívánós és meggátol abban, hogy a szükségesnél többet egyél az ételekből.

, Image: 255766861, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

Avokádó

Igazi zsírégető nyalánkság, aminek rengeteg jótékony hatása van: tele van káliummal, cinkkel, B-, C- és E vitaminnal, proteinnel, telítetlen zsírsavval és még sorolhatnánk. A legjobb benne mégis az, hogy segít a vízháztartásunkat rendben tartani és remek hidratáló, ami fogyásnál az egyik elsődleges szempont. Fogyaszthatjuk az avokádót tízóraira vagy uzsonnára nyersen vagy párolva is.

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X