Főoldal > DIÉTA > Ezért egyél minél több szőlőt

Ezért egyél minél több szőlőt

antioxidánsbőregészséggyümölcsszőlőszőlőmagszőlőmagolajszüretvitamin
0

Írta:

Nyakunkon a szüret, és ezzel együtt a finomabbnál finomabb őszi gyümölcsök szezonja. Nagy borásznemzet lévén szerencsére a szőlőben sem kell fukarkodunk, aminek jótékony hatásait szerencsére hosszan lehet sorolni.

Vérszegénység ellen

A szőlő a szervezet számára közvetlenül felhasználható cukorban, a szőlőcukorban bővelkedő gyümölcs. Ennek következményeként ajánlott a vérszegénységben, legyengült immunrendszerben szenvedő betegeknek minél többet fogyasztaniuk belőle, hogy új erőre kapjanak.

Daganatos megbetegedések gyógyítására

A szőlő egyaránt alkalmas a rákos sejtek elburjánzásának megelőzésére, illetve a már kialakult daganatos megbetegedések gyógyítására is. A benne található anyagok ugyanis képesek elpusztítani a bajt okozó sejteket, hogy a gyógyulás sokkal gyorsabban mehessen végbe.

Székrekedés

A szőlő magas rosttartalma miatt segít az emésztési folyamatok helyreállításában. Ha rendszeresen fogyasztod ezt a finom gyümölcsöt, egészen biztosan elbúcsúzhatsz a szorulástól, de a felgyülemlett salakanyagokat is alaposan kitisztítja a belek faláról.

Női betegségek kezelésére

A szőlő még a nőket oly gyakran kínzó fertőzések megelőzésében és kezelésében is segítséget nyújt. Ha te is hajlamos vagy fertőzésekre, érdemes több szőlőt, illetve szőlőlevet fogyasztanod, hogy a kellemetlen tüneteket megelőzhesd.

44255654 - mix of various grapes in wicker baskets.

Szuper antioxidáns-forrás

A szőlőben lévő antioxidánsok nem csak a rák elleni küzdelemben bizonyulnak hatásosnak, de az öregedés folyamatának lassításában is. Érdemes tudni, hogy a vörös- illetve kékszőlők jóval több antioxidánst tartalmaznak, mint fehér társaik, ezért élettani szempontból hasznosabbak.

Védi a szív- és érrendszert

A szőlőben lévő anyagok csökkentik a „rossz” koleszterin szintjét. Mivel a magas koleszterin érelmeszesedést, szívinfarktust, stroke-ot is okozhat, ezért különösen fontos figyelni az értékek megfelelő szinten tartására. Ha rendszeresen fogyasztasz szőlőt, sokat teszel szíved és ereid védelméért.

A varázslatos szőlőmagolaj

Nem csak a szőlőnek, hanem a szőlőmagból sajtolt olajnak is rengeteg jótékony hatása ismert. Magának a szőlőszemnek a szuper tulajdonságai mellett még sok más bajra is gyógyír a szőlőmagolaj. Extraként védi a szemet, gyulladásgátló, stresszűző, csökkenti az inzulinrezisztenciát, nőknél enyhíti a változó kor tüneteit, férfiaknál pedig a prosztataproblémákat. Ezeknek a jótékony hatásoknak az eléréséért belsőleg kell alkalmaznod a szőlőmagolajat, ami napi egy teás- vagy evőkanálnyi mennyiséget jelent. Külsőleg alkalmazva bőr- és hajregenerációs folyamatokban nyújthat segítséget.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X