Főoldal > DIÉTA > 7 tuti tipp, hogy leszámolj a késő esti nassolással

7 tuti tipp, hogy leszámolj a késő esti nassolással

diétaétkezésevésfogyáshízásnassolássüteménytáplálkozás
0

Írta:

Lesd el a szakemberek tippjeit és kerüld el a plusz kilókat!

Egészségesen étkezel a nap folyamán, nem vágysz reggel egy csokis muffinra, és ebédkor sem hoz lázba a gyorséttermi menü? Ha ez így van, ne habozz, oszd meg velünk is a titkodat. Azonban könnyen lehet, hogy késő este, az egész napos megtartóztatás után, te is elcsábulsz a finomabbnál finomabb falatokra. Hogy miért? Mert a pótvacsora mindenki számára csábító. Kimerülten huppanunk le a hajtós nap után, szervezetünk pedig energia után kiállt. Most megtudhatod, mit tesznek a táplálkozási szakemberek, amikor legszívesebben megennének egy egész doboz fagylaltot vagy kekszet este 8 óra után.

Fogyassz fehérjében gazdag reggelit!

Az egészséges reggeli nemcsak kiválóan megalapozza az egész napos szemléleted. Ha fehérjedús étkezéssel indítod a napod, akkor kevésbé vágysz majd este a cukros ételek után, a kutatások szerint. A táplálkozási szakértők 30 g fehérje fogyasztását javasolják reggelire.

Egyél eleget napközben!

Elhagyod az ebédet vagy az uzsonnát, hogy kalóriát takaríts meg, és nyugodtan vacsorázhass a barátaiddal? Bár elsőre logikusnak tűnik, ez a legrosszabb, amit csak tehetsz. Ha nem viszel be elegendő kalóriát a nap folyamán, akkor estére olyan farkaséhes leszel, hogy bármit megeszel, amit csak eléd tesznek.

Nassolj lassan a főétkezések között!

Gyorsan bekaptál kilenc kekszet, és még csak észre sem vetted a prezi elkészítése közben? Legközelebb étkezz lassan a főétkezések között is! A legjobb, ha egy adag, 100 kalóriát tartalmazó pisztáciát eszel uzsonnára. A héjas mag ugyanis csak lassan fogyasztható, így könnyedén gátat szabhatsz az esztelen nassolásnak.

41535871 - macaroons in a glass bowl on violet background

Tartsd számon, mit ettél eddig!

Mielőtt kétségbeesetten kutatnál egy zacskó keksz vagy chips után a fiókodban, gyorsan készíts leltárt arról, mit ettél eddig. Elegendő gyümölcsöt fogyasztottál? Ettél zöldséget is? Mennyi fehérjét vittél be a szervezetedbe? Ha megválaszolod ezeket a kérdéseket, rögtön rájössz, hogy nem üres kalóriákra van szükséged.

 

Készíts egészséges édességet!

Ha nassolni akarsz, nem kell ragaszkodnod a cukorban és zsírban bővelkedő édességekhez. Egy fél banánra önts cukormentes étcsoki szószt. Ez a reform desszert tele van magnéziummal és káliummal, amely nyugtató hatással van nemcsak az idegrendszeredre, hanem az izmaidra is. Az egészséges szénhidrát pedig gondoskodik a nyugodt alvásról. Természetesen itt is figyelj a mennyiségre!

Irány a hálószoba!

Az este legyen a pihenés ideje, kerülj ágyba mihamarabb. Olvashatsz, tévét nézhetsz, és beszélgethetsz a pároddal. Bármilyen program jó, ami leköt, és távolt tart a konyhától. Ugyanis, ha a konyhában töltöd az estéd jelentős részét, garantáltan üres kalóriákkal terheled a szervezeted, anélkül, hogy észrevennéd.

Játssz kérdezz-feleleket!

Ha unatkozol este, vagy úgy érzed, le kell vezetned az egész napos feszültséget, hamar előkerül az extra kiszerelésű jégkrém vagy a nagyi legfinomabb süteménye. Ha ezen kapod magad, tedd fel magadnak a kérdést, hogy valóban éhes vagy-e, vagy csupán pótcselekvésre használnád az evést. Ha valóban éhes vagy, csak akkor egyél.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X