Főoldal > DIÉTA > 6 dolog, ami miatt még mindig túlsúlyos vagy

6 dolog, ami miatt még mindig túlsúlyos vagy

diétaegészségétkezésfogyáshízáskutyatúlsúly
0

Írta:

Úgy érzed, hogy sokat teszel azért, hogy le tudj fogyni, egészségesen eszel és mozogsz is, mégsem mozdulnak lefelé a kilóid?

Túl sokat eszel az egészséges ételekből

Diófélék, avokádó, teljes kiőrlésű tészta, olívaolaj és étcsokoládé – ezek egytől egyig természetes, egészséges finomságok, de ettől függetlenül ugyanúgy akad bennük kalória. Akkor is figyelned kell rá, hogy mennyit eszel, ha éppenséggel a diéta tekintetében jó dolgokkal pakolod meg a tányérod. Például, az avokádó nagyon áldásos a szervezet számára, de egy egész darab több mint 200 kalóriát is tartalmazhat.

Állva eszel

Ha a hűtő, vagy a konyhai pult előtt állva eszel, azzal sem energiát, sem pedig időt nem spórolsz meg, ellenben könnyen túlzásba vitt falatozáshoz vezet. A legjobb, amit tehetsz, hogy percre pontosan kijelölöd az étkezések, de még a nassolás idejét is, és megpróbálod tartani magad ezekhez az időpontokhoz; a lényeg, hogy az evés elkülönüljön a többi, napi tevékenységtől.

Úgy véled, negyedóra séta a kutyáddal bőven megteszi

Egy kis séta még mindig több mint a semmi, de ha ebben a hiszemben élsz, ne várj drámai eredményeket. Ha tényleg szembetűnő változást akarsz, naponta legalább 30 percet kell mozognod, és olyan mozgásformát kell választanod, ami felpörgeti a pulzusszámod. A kalóriákat és a zsírt legjobban a futás, a spinning, az intervall- és a köredzés, valamint a túrázás égeti.

kutya2.jpg ()

Nem vágod össze az ételt

Még az olyan egyszerű trükk is, mint az, hogy apró falatkákra vágod fel a vacsorát, óriási segítséget jelent, ha ki akarod küszöbölni a túlevés jelenségét. A kis falatok lehet, hogy gyerekesnek tűnnek, de tanulmányok arra hívják fel a figyelmet, hogy a megfigyelt emberek a kis adagoktól hamarabb jóllaktak, és később sem lettek farkaséhesek, tehát beérték jóval kevesebb étellel is.

A párod nem igazán hódolt be az egészséges életmódnak

Egy partner, aki ugyanolyan életmódot folytat, mint te, hatalmas támogatást jelent a céljaid elérésében, de ha a párod nem igazán kapta el az egészséges életmód fonalát, kis túlzással élve azt is mondhatjuk, lehet, hogy a kapcsolatod miatt nem tudsz megválni a fölös kilóktól.

Ne várd, hogy kevesebbet mutasson a mérleg akkor, ha a szerelmed minden este pizzát rendel, folyton meghív fagyizni, és emellett inkább arra bátorít, hogy aludjatok még egy órácskát összebújva az edzőtermi „kínlódás” helyett. Ha megfelelően kommunikálod irányába, hogy igenis szükséged van a támogatására az már eleve nagyszerű lépés, amivel hamarosan meglelitek a saját kompromisszumotokat. Kezdetben pedig olyan apró döntések is előrébb visznek, mint az, hogy az éttermi vacsorákon kihagyod az előételt vagy a desszertet.

Nem szakítasz időt a szórakozásra

Mióta a stresszről kimutatták, hogy súlygyarapodást okoz, méghozzá úgy, hogy hatására a szervezet egyre több és több ételt kíván – főként magas cukor-, és zsírtartalmú ennivalókat – még fontosabbá vált, hogy elegendő időt szakíts a relaxálásra, a kikapcsolódásra. Az már csak hab a tortán, hogy sok szórakozási forma (bulizás, táncolás, túrázás, no és persze a vásárlás) igazi kalóriaégető tevékenységek.

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X